30.11.2021, 12:07

Навіщо дитині потрібен спорт?

Татьяна Землянко | Всі новини автора
спорт

Як тільки дитина підросла і стає дуже активною, у багатьох батьків виникає бажання здати своє чадо в спортивну секцію. Зазвичай батьками керують особисті уподобання, яким саме видом спорту дитині займатися. Сьогодні ми розглянемо цю тему докладніше, щоб зрозуміти, як це зробити правильно та з максимальною користю.

Розвиток дитини буде гармонійним, якщо батьки прищеплюватимуть йому не лише культурні цінності та гарні звички, а й, звичайно ж, любов до спорту. Саме заняття спортом зміцнюють дитині здоров'я, позбавляють енергії, що накопичилася, формують і загартовують характер, розвивають товариськість і надають впевненості. 

Читайте також: Дитина скрипить зубами уві сні: що робити? 

Як вибрати секцію? 

Перш ніж віддати дитину в спортивну секцію для початку придивіться до неї: можливо, зможете помітити, до чого має прагнення, поспостерігайте, як вона реагує на спортивні трансляції по телевізору. А якщо не помітите, спитайте у нього прямо, це дуже важливо. Якщо дитина, не маючи схильності до якогось виду спорту буде ним займатися, то всі його невдачі розвинуть у ньому комплекс неповноцінності. А це не найкращий варіант для гармонійного становлення особистості. В ідеалі відвідайте з ним кілька секцій, щоб він зміг визначитися та вибрати заняття до душі. 

Вік має значення

Немало важливо визначитися із віком. Дітям до п'яти років зазвичай рухливих ігор та легких спортивних навантажень достатньо для нормального, здорового розвитку. Але якщо у вас у планах великий спорт, то з 3-4 років можна розпочати займатися розвитком гнучкості під наглядом тренера. Тут потрібно виявляти обережність, щоб не завдати шкоди дитині на кістковий скелет, що ще не сформувався.

Також необхідно пояснити дитині, яка налаштована на серйозний спорт, що тренування займатимуть більшу частину її життя. Потрібна повна самовіддача для досягнення бажаного результату. Тому слід переглянути всі плюси та мінуси, обов'язково враховуючи думку дитини, щоб вирішити, чим їй зайнятися. 

Читайте також: Які решебники потрібні у 4 класі: топ-5 предметів 

За великим рахунком, не обов'язково записуватись у спортивну секцію. Відмінною альтернативою може стати покупка дитячого спортивного комплексу, на якому дитина зможе виконувати різноманітні вправи вдома. Якщо все-таки йому хочеться займатися в колективі, вибирайте менш небезпечний вид спорту, щоб дитина росла здоровою та щасливою, насолоджуючись повною мірою дитинством. Правильний фізичний розвиток обов'язково зробить вашу дитину витривалою, сильною і здоровою.