24.12.2021, 13:24

Рукавички чи пальчатки: що краще для дитини?

Татьяна Землянко | Всі новини автора
девочка

Підготовляючись до зимового сезону, батьки намагаються придбати всі необхідні речі для дитини, щоб їй було тепло перебувати на вулиці. Сьогодні ми розглянемо переваги рукавичок і пальчаток та визначимося, що саме потрібно для зручності та комфорту вашому малюку.

Щоб визначитися з вибором моделі, слід насамперед враховувати вік дитини та від цього відштовхуватися. Малюк 3-4 років буде чудово почуватися у рукавичках, адже він ще нічого такого не робить, щоб йому знадобилися пальчики. До того ж, рукавички легше і швидше надягати, особливо у дитячому садку. Вже давно помічено, що у рукавичках тепліше, ніж у пальчатках, адже, торкаючись, пальчики гріють один одного. 

Читайте також: Як правильно міряти взуття дитині 

Діти після 5 років вже активніші, і їм буде набагато зручніше кататися на гірках і ліпити сніжки у пальчатках. В ідеалі потрібно мати в дитячому гардеробі і те, й інше, щоб дитина могла сама визначити, в чому їй краще.

Також при виборі слід звертати увагу, з якого матеріалу виготовлені рукавиці або пальчатки. Відмінним варіантом для рукавичок буде натуральний матеріал із додаванням невеликої кількості синтетики. В цьому випадку вийде відмінний захист від морозу, а синтетика збереже форму рукавичок. Рукавички із щільної вовняної тканини добре зігрівають навіть у стані спокою. Для теплих погожих днів підійдуть рукавички з тонкого флісу.

Дітям, які дуже люблять ліпити сніговиків і грати в сніжки, в ідеалі підійдуть рукавички з водовідштовхувального матеріалу з силіконовим наповнювачем, флісовою вставкою всередині і зі снігозахисними манжетами на липучках. Вони чудово прасуються, не втрачають форму і їх можна сушити на батареї. Ця модель прослужить набагато довше. 

Порада: на прогулянку краще брати із собою змінну пару, як тільки одна пара промокла – міняємо на іншу.

На рукавичках зазвичай вказаний вік, але краще брати модель з невеликим запасом - у будь-якому разі, за зиму у дитини ручка підросте.

Як і раніше, актуальним залишається роками перевірений метод: рукавиці на гумці, особливо для тих, хто ходить до дитячого садка. До речі, зараз випускають комбінезони та куртки вже із застібкою для утримання рукавиці. 

Читайте також: Як вибрати дитячі ковдри та пледи: поради 

Якщо ручкам вашої дитини тепло та затишно, то й будь-які зимові забави принесуть їй масу задоволення та вражень. Батьки можуть залишатися спокійними, адже ручки дитини під надійним захистом. Залишилося визначитися з моделлю та вибрати кілька відповідних варіантів.

Вдалою вам покупки та затишної снігової зими!