14.01.2022, 15:14

Як зробити підошву неслизькою: кілька практичних порад

Віктор Білий | Всі новини автора
Как сделать подошву не скользкой

При покупці взуття зазвичай звертають увагу на зовнішні характеристики – модель, матеріал і на те, як взуття сідає по нозі. Підошву, звичайно, також оглядають, вибираючи максимально зручний і практичний рельєф. Але, на жаль, не завжди можемо заздалегідь передбачити, як воно буде поводитися в ожеледь.

Як зробити взуття менш слизькою

  • Можна нанести тонким шаром на підошву клей "Момент" (підошву спочатку бажано знежирити) і, не чекаючи висихання, присипати її зверху піском. Підошва таким чином стане менш слизькою на 3-4 тижні.
  • Аналогічний спосіб полягає в наступному: на покриту клеєм "Момент" підошву приклеюють кілька шматочків наждачного паперу (для кращого з'єднання з підошвою можна використовувати папір на тканинній основі). Шматочки наждачки можна зафарбувати чорним маркером, щоб вони не були помітні на підошві. Але врахуйте, що такий варіант теж недовговічний (1-2 тижні).
  • Приклеїти до підошви два шматочки звичайного лейкопластиру (краще використовувати широкий лейкопластир і клеїти його хрест-навхрест). Як правило, лейкопластир здатний зробити підошву неслизькою максимум на три дні, зате його легко наклеїти заново. І не забувайте використовувати чорний маркер, щоб не шокувати перехожих білими хрестиками на підошві.
  • Натерти підошву сирою картоплею. Такий метод користується популярністю, як досить дієвий.
  • Можна купити в магазині спеціальні накладки. Вони легко знімаються і так само легко одягаються, а головне – допоможуть уникнути травм.
  • Лак для волосся може впоратися зі слизькою взуттям. Пам'ятайте, однак, що різні підошви та різні лаки будуть працювати один з одним по-різному, і розглядайте цей спосіб також як тимчасовий порятунок.

Які підошви не будуть ковзати?

  1. Взуття з рельєфним протектором. Саме таку підошву найкраще вибирати в зимових черевиках. Великий протектор з численними заглибленнями, візерунками та різноманітною структурою ідеально підійде для руху по засніжених доріжках і обмерзлих тротуарах. Гладких, майже полірованих зимових чобіт: замшевих ботфортів, ботильйонів на шпильці або навіть шкіряних Челсі на плоскій підошві – однозначно уникайте!
  2. Гумова підошва ніколи не буде слизькою. Будь-яке спортивне взуття, кросівки й кеди, оснащені гумовою підошвою, не будуть ковзати. Властивості гуми зведуть ризик падіння практично до нуля.
  3. Шкіряна підошва хорошої якості. Останнім часом цей матеріал набирає популярність, тому що відрізняється високою якістю і низьким ступенем стирання. Шкіряна підошва - одна з кращих підошов у взутті. Якісна підошва, зроблена за всіма правилами, прослужить довгі роки.
теги: