Вибираємо краплі від нежиті

Татьяна Землянко | Всі новини автора
капли

Всі люди іноді переносять застуду, і самим неприємним відчуттям під час хвороби вважається закладеність носа. В аптеках можна знайти безліч засобів від нежитю. Погодьтеся, що майже всі краплі діють однаково, відмінність тільки в тривалості і силі дії. Все ж розібратися у цьому препараті варто докладніше.

Запалення слизової оболонки носа в сукупності з чханням і виділеннями називається нежиттю. Було б правильним застосовувати засоби для лікування причини, а не наслідки захворювання. Розглянемо деякі препарати, які вам допоможуть впоратися з цією недугою. При виборі слід враховувати кілька показників.

  • Склад і побічні ефекти
  • Принцип дії і ефективність
  • Вартість, форма препарату, тобто краплі або спрей
  • Для кого призначений: дорослі, діти

На першому місці має стояти уважне читання інструкції і суворе дотримання в застосуванні. Великим попитом користуються засоби з більш тривалим впливом. Антибактеріальний препарат не тільки усуне симптоми, але і впорається з причиною нежиті. Тим не менш, перш ніж почати лікування, дуже важливо звернутися до лікаря, тому як, буває найпростіший нежить виявляється симптомом серйозного захворювання, тому самолікуванням можна тільки погіршити ситуацію.

Читайте також: Перші кроки при проблемах із зором

До того ж, деякі препарати викликають звикання - будьте обережні і уважні. Якщо ви будете безконтрольно застосовувати краплі в ніс протягом семи і більше днів, може вийти зворотний ефект. Тобто починається звикання до засобу, в результаті людина не зможе без нього обходитися взагалі і це може привести до атрофії слизової носа - попереджають лікарі-отоларингологи.

Різновиди препаратів

Засоби на основі морської води - такі розчини застосовують для промивання носа, це відмінний засіб не тільки для лікування, але і для профілактики від застуди та грипу.
Судинозвужувальні - ці препарати звужують судини слизової носа, звільняють дихання, але причину нежиті не усувають, тільки лише симптоми.
Комбіновані - препарат, у складі якого міститься судинорозширювальні, протиалергічні компоненти, антибіотик з гормональними засобами.

Ці ліки застосовувати рекомендується тільки під контролем лікаря і ні в якому разі не займатися самолікуванням.

Читайте також: Чому у людини на вулиці сльозяться очі

Навіть якщо у вас є улюблений засіб від нежитю, кожен раз купуючи його, обов'язково читайте інструкцію і склад, адже час не стоїть на місці, і в препараті можуть бути виявлені зміни, які вам не підійдуть.

Також не буде секретом, що ліки підробляють, тому купуйте в перевірених місцях, щоб не нашкодити своєму здоров'ю ще більше. Будьте розсудливі та здорові!