Як прибрати набряклість під очима самостійно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
лицо

Набряклість або мішки під очима - досить часте явище. На щастя, сучасні методи можуть допомогти позбавитися від такої проблеми. Це неприємне явище може з'явитися абсолютно з різних причин, але кожен випадок індивідуальний і має своє рішення. У даній статті ми розглянемо кілька варіантів докладніше.

Причини появи набряклості

  • Надмірне вживання солі, особливо ввечері.
  • Перевтома і регулярне недосипання - норма сну для дорослої людини 7-9 годин.
  • Шкідливі звички (куріння і алкогольні напої) та постійні стреси.
  • Алергічні прояви і вікові зміни (втрачається пружність шкіри).

Щоб зайнятися вирішенням цієї проблеми, слід з'ясувати причину появи набряклості. Якщо ця проблема з'являється час від часу, в цьому випадку легше впоратися, а якщо на постійній основі, то краще звернутися до лікаря. Розглянемо деякі варіанти без серйозних захворювань.

Читайте також: Чому у людини на вулиці сльозяться очі

Способи усунення набряклості

  1. Постарайтеся приділяти достатньо часу для сну, для цього слід звернути увагу на свою подушку, вона повинна бути зручною саме для вас. Також свою роль відіграє правильна поза - майте на увазі, що сон на животі забезпечить набряклість.
  2. Чорний і зелений чай містять кофеїн. Використані після чаювання чайні пакетики, охолоджені в холодильнику, покладіть на повіки - це поліпшить кровообіг і позбавить від зайвої рідини. Ватяні диски, змочені в холодному молоці - теж один з варіантів.
  3. Застосовуйте спеціальну косметику по догляду за обличчям і повіками, але робіть це правильно.
  4. Недостатнє пиття води провокує застій рідини. Рясне пиття перед сном, наприклад, після прийому солоної їжі утворює набряки. Тому намагайтеся пити воду правильно.
  5. Якщо вам доводиться багато проводити час біля екрану комп'ютера або інших пристроїв, поставте собі за мету робити перерви кожні 40 хвилин і дотримуйтеся цього ритму.
  6. Дуже корисно робити гімнастику для очей - елементарні рухи позначаться красою на вашому обличчі. Робіть прості повільні рухи вгору, вниз, в різні боки і по діагоналі.
  7. Малорухливий спосіб життя користі нікому не принесе. Прогулянка швидким кроком протягом двадцяти хвилин обов'язково розжене зайву рідину і зніме набряклість.
  8. Заморозьте в морозилці кубики води, а краще ромашковий відвару і протирайте вранці все обличчя.

Читайте також: Догляд за контактними лінзами

Який засіб вибрати для себе - вирішувати вам, але в будь-якому випадку, воно допоможе, тільки якщо його застосовувати регулярно. Будьте здорові!