Правильне харчування - запорука красивої та здорової шкіри

Віктор Білий | Всі новини автора
Правильное питание

Питання про те, як зберегти красу і здоров'я тіла не втрачає актуальності. Кожен з нас шукає спосіб зберегти молодість і зміцнити свій організм. Найбільш важливу роль тут відіграє не крему або процедури, а раціон.

Однак мало хто приділяє увагу збалансованому меню, навіть не замислюючись, що зовнішній вигляд, стан шкіри обличчя і всього тіла безпосередньо залежать від даного фактора. Існують продукти, які негативно впливають на пружність шкіри, а також її пігментацію.

Які продукти викликають передчасне в'янення?

Білки та ліпіди, які піддалися гликированию вуглеводами, можуть стати причиною не тільки передчасного старіння, але і ряду дегенеративних захворювань. Японські вчені з'ясували, що продукти глікації пошкоджують колаген, волокна якого складають близько 30% нашого тіла.

Читайте також: Наскільки важливо правильне харчування для вашої родини

Такі пошкодження негативно позначаються на стані шкіри, нігтів і волосся. Це призводить до передчасної появи зморшок, рубців і розтяжок. Процес глікації запускає надмірне вживання вуглеводів і цукру, при перероблюванні якого організм виділяє надмірну кількість глюкози. Це сприяє карамелізації білків.

Щоб уникнути дані наслідки, для початку потрібно прибрати з раціону продукти, які відповідають за процес глікації в організмі. Крім цукру слід перестати вживати фастфуд і різні смажені страви, випічку, соуси та алкоголь.

Що потрібно внести в раціон для підтримки молодості тіла?

Для молодості та краси наш організм повинен отримувати повноцінний білок, достатній вміст якого можна знайти в тофу і бобових. Тваринний білок не менш важливий, який знаходиться в яйцях, рибі і якісному фермерському м'ясі.

Читайте також: Правильне харчування під час вагітності-запорука здоров'я дитини

Корисні жири також повинні входити в раціон. Це нерафіновані масла, авокадо, горіхи, насіння, жирні сорти риби. Не варто забувати про вуглеводи, які містять цільні Зернові крупи, овочі, зелень і ягоди. Всі ці продукти задовольнять потребу організму, який віддячить вам блискучою і молодою шкірою.