Чим корисні рослинні олії

Татьяна Землянко | Всі новини автора
масла

У будь-якому будинку на кухні знайдеться рослинна олія, і навіть не один вид - наприклад, олія для смаження або для заправки салату. Яку б ви олію не вважали за кращу мати у себе вдома, слід знати, яку цінність вона надає вашому організму. Цікаво? Сьогодні в даній статті ми пропонуємо дізнатися про цей продукт якомога більше.

Почнемо з того, що будь-яка рослинна олія є калорійним продуктом, яка, до речі, зовсім не зашкодить вашій талії, а навпаки покращить смак вашої страви і принесе користь. Сьогодні на прилавках магазинів, олія у великому асортименті, але ж зовсім недавно вона була тільки одна і на всі випадки життя. У складі олії знаходяться правильні ненасичені жирні кислоти, ряд вітамінів, фосфоліпіди і воски. Організмом вона засвоюється добре, більше того, підтримує роботу серця і всіх судин.

Розглянемо деякі види олії окремо. Хоча будь-який вид олії володіє загальними властивостями, вони також мають індивідуальні особливості.

Читайте також: Напої, які стимулюють процес спалювання жирів під час сну

  • Рослинна олія - ​​ділиться на дві групи: рафінована - обробка продукту проводиться за допомогою декількох методів: фізичний, хімічний і фізико-хімічний; відмінний варіант для термообробки, не піниться, не горить, не створює чаду. Нерафінована - піддається лише механічному очищенню, тому зберігає всі корисні властивості і ідеально підходить для заправки свіжих салатів.
  • Оливкова олія - ​​відноситься до найпопулярнішого рослинного жиру, володіє високою корисністю для людини, зміцнює стінки судин, нормалізує тиск, рівень холестерину і органів травлення. Підходить для заправки і смаження.
  • Лляна олія - ​​можна сміливо назвати унікальною, вона широко застосовується в косметології і лікуванні. Містить Омега-3 кістлот більше, ніж у риб'ячому жирі, відмінно спалює жир при схудненні, нейтралізує нітрати. Для смаження не підходить, так як повністю втрачає корисні властивості. Відмінний варіант для заправки салатів, також її можна використовувати в тісто для випічки. Зберігати лляну олію слід в холодильнику у темній тарі.
  • Гарбузова олія - ​​стоїть на першому місці серед олій за кількістю вмісту цинку, входить в раціон більшості спортивних дієт, захищає печінку, знімає запалення і багато іншого. Цей продукт виготовляється переважно вручну.

Читайте також: У яких продуктах міститься вітамін А

Які б види олії ви для себе не обрали, в будь-якому випадку перелийте її в скляну пляшку темного кольору. І правильно застосовуйте, щоб витягти максимум користі для свого організму. Будьте здорові.