Які засоби для обличчя потрібно використовувати влітку

Віктор Білий | Всі новини автора
Какие средства для лица нужно использовать летом?

Кожна пора року вимагає певного догляду за шкірою, що залежить від різних факторів. Влітку варто підбирати крем з легкою текстурою і з захистом від сонячних променів. При цьому маркування SPF 30 повинна бути вказана і на тональній основі. Це допоможе уникнути сонячних опіків і негативного ультрафіолетового випромінювання.

Косметика на літо

Перш за все потрібно подбати про очищення шкіри. Важливо знати, що в цей період року може бути підвищена вологість, яка призводить до закупорки пір. Вмиватися необхідно після пробудження і перед сном. Летів можна це робити та протягом дня, бо в цей час спостерігається підвищене потовиділення. Однак пересушувати шкіру теж не варто. Тому скраби та пілінги необхідно робити не більше 2 разів на тиждень.

Читайте також: 5 правил догляду за шкірою обличчя влітку - поради косметолога

Щоб зняти макіяж, слід використовувати спеціальні двофазні засоби, які здатні видалити навіть водостійку косметику. З ними буде забезпечено й делікатне очищення ніжної шкіри навколо очей. Після цієї процедури слід вмитися за допомогою гелю або пінки. У літній період всі засоби повинні мати зволожуючу дію. Раз на тиждень рекомендується робити маску з ефектом очищення. Для цього підійдуть засоби з глини.

Від глибокого салонного очищення в літній час варто відмовитися, особливо перед відпочинком, бо після нього не рекомендується засмагати протягом 10 днів. Протипоказані чистки людям з сухим типом шкіри.

Читайте також: Домашні засоби від сонячних опіків

Основний засіб для зволоження повинен мати матуючу властивість. Можна використовувати флюїд, легкий крем або гель. Варто звернути увагу на косметичний продукт, до складу якого входить гіалуронова кислота, колаген, а також антиоксиданти. Це допоможе уникнути негативного впливу сонячних променів. Для нормальної й сухої шкіри варто купити легку емульсію, а для жирної краще підійде гель або сироватка.

Влітку від надмірної спеки страждає не тільки шкіра дорослої людини – діти, а особливо новонароджені, теж мають бути захищені. Варто порадитися з лікарем та підібрати засоби для догляду за дитячою шкірою.

Варто зазначити, що дитячий пелюшковий дерматит не має сезонності, тому про ніжну шкіру малюка треба дбати о будь-якій порі року.

Чиатйте також: Пелюшковий дерматит: причини, симптоми, лікування