Як зробити дезінфекційний засіб для рук - домашній рецепт

Віктор Білий | Всі новини автора
дезинфицирующее средство для рук

Антибактеріальний лосьйон для рук ідеально підходить для ситуацій, коли немає можливості їх помити під проточною водою. Також добре використовувати його для протирання місць, які часто використовуються різними людьми, наприклад, ручки дверей. І вам зовсім не обов'язково купувати цей засіб: його легко можна приготувати вдома з декількох інгредієнтів. А процес приготування займе у вас всього 5 хвилин.

Рецепт домашньої антибактеріальної рідини

У розпал пандемії антисептик для рук - це річ найпершої потреби. Перед їжею, наприклад, завжди потрібно мити руки, але не є можливість це зробити.

Читайте також: Готуємо антисептик зі спирту самостійно

На жаль, навіть найдорожчі та брендові гелі для дезінфекції рук можуть не виконувати свою основну задачу по знищенню вірусів і бактерій, якщо вони приготовлені з недостатньою кількістю спирту. За даними ВООЗ та центру з контролю та профілактики захворювань США (CDC), ефективний антисептик повинен містити не менше 60% етилового або 70% ізопропілового спирту.

Для зберігання найкраще використовувати невеликий пульверизатор.

Якщо ви збираєтеся приготувати рідину для дезінфекції, вам точно буде достатньо звичайного розчину води та спирту. Однак, якщо ви хочете зробити дезінфекційний засіб для рук, в нього варто додати:

  • гліцерин, що підвищує еластичність шкіри та робить її гладкою,
  • кілька крапель олії з антисептичними властивостями - евкаліптової, олії чайного дерева та ін.

Для приготування дезінфекційний засобу для рук в домашніх умовах нам знадобиться:

  • 200 мл саліцилового спирту
  • 125 мл води
  • 3,5 мл гліцерину
  • кілька крапель олії евкаліпта або чайного дерева
  • контейнер з дозатором

Читайте також: Готуємо крем для рук в домашніх умовах

Підготовка:

Всі інгредієнти повинні бути змішані разом, і контейнер повинен бути ретельно закритий.

Також можна зробити антибактеріальний гель, який буде мати менш рідку консистенцію – для цього достатньо додати гель алое, що володіє одночасно бактерицидними, поживними та зволожувальними властивостями.

Як бачите, не потрібно бути хіміком, щоб самостійно створити ефективний засіб від бактерій і вірусів. Завжди майте під рукою дезінфекційний засіб для рук і не турбуйтеся про свою гігієну.