Авокадо: користь та шкода для організму

Татьяна Землянко | Всі новини автора
авокадо

Здається, зовсім недавно екзотичні фрукти були не доступні у вільному продажу, але сьогодні на прилавках магазинів є практично все і на будь-який смак. У цій статті ми вирішили дослідити один з таких продуктів і дізнатися подробиці про авокадо.

Користь та застосування 

Цей екзотичний фрукт нещодавно став символом здорового харчування: він містить цілу серію вітамінів групи B, вітаміни K і C, мононенасичені жирні кислоти та багато інших корисних речовин. І незважаючи на досить високу калорійність (212 ккал на 100 г), авокадо все ж таки сприяє схудненню. Найкориснішим варіантом застосування цього фрукта вважається вживання у сирому вигляді, з додаванням у різноманітні салати. 

Читайте також: Горобина: користь та шкода для людського організму 

Люди, які постійно вживають в їжу авокадо, завдяки його жирності, швидше відчувають насичення. Бутерброд із хліба, намазаний м'якоттю стиглого фрукта замість вершкового масла, принесе значно більше користі та ситності. Але тільки в тому випадку, якщо ви будете фруктом замінювати жир, а не їсти його разом з ним.

За рекомендаціями дієтологів авокадо відмінно поєднується з овочами, зеленню, білим сиром та рибою.

Застосовувати до раціону слід лише дозрілий фрукт. Ступінь дозрівання визначається легким натисканням: стиглий авокадо має бути трохи м'яким. Якщо не вдається знайти дозрілий авокадо, його можна довести до зрілості в домашніх умовах. Для прискорення дозрівання загорніть фрукт у папір або паперовий пакет, покладіть у темне місце за кімнатної температури. Ще як варіант, покладіть у пакет разом із яблуком або бананом. Майте також на увазі, що в холодильнику він довго не зберігається, а на сонці втрачає корисні властивості.

Жінки з превеликим задоволенням роблять з нього маски для обличчя та волосся, крім того, авокадо відмінно бореться з лупою. У складі фрукта є вітамін D, який відмінно сприяє росту волосся. 

Протипоказання (шкода) 

Яким би не був корисним продукт, він завжди має протипоказання. Будь-який продукт харчування при зловживанні може зашкодити організму людини. В авокадо вважаються токсичними насіння і шкірка плода, їх їсти не можна. Оскільки він є алергеном, то в раціон включати його рекомендується поступово. 

Читайте також: Настоянка волоського горіха: корисні властивості 

Не слід зловживати авокадо при різних дієтах, т. я. результат може бути з точністю навпаки – у вигляді зайвих кілограмів. Пам'ятаєте, що це висококалорійний, а не дієтичний продукт. І якщо ви дійсно хочете отримати користь від даного фрукта, в день можна з'їдати тільки один плід.

Бережіть себе, будьте пильні та насолоджуйтесь цим прекрасним фруктом, правильно його застосовуйте і будьте здорові.