Лікуємо нежить вдома

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Нежить - дуже неприємне явище. Він не дає спокійно жити ні в офісі, ні вдома. Що робить середньостатистична людина, щоб упоратися з нежитю? Правильно, вирушає до найближчої аптеки. Варто звернути увагу на народні засоби боротьби з нежитю.

1. Часник. Він містить у своєму складі фітонциди, які згубно діють на мікроби. Краплі з часнику можуть стати ефективним засобом боротьби з нежитю. Тільки врахуйте, що сік часнику у чистому вигляді закапувати в ніс небезпечно, обов'язково розводьте його водою. Можна для цих цілей використовувати сік цибулі, буряків або капусти. Якщо боїтеся експериментувати з краплями, просто подрібніть цибулю або часник і подихайте над отриманою нарізкою. У цьому випадку фітонциди також справлять необхідний ефект.

2. Каланхое. Якщо ніс повністю закладений, використовуйте каланхое сік. Подрібніть листочок цієї рослини та закапайте його сік у ніс. Після такої процедури ви повинні добре прочхатися і відчути полегшення. Можна використовувати суміш соку алое з медом в рівних частинах. Для кращого ефекту такий засіб треба настояти годин 5. Проте не старайтеся, використовуйте його не частіше ніж 4 рази на день.


 

3. Ефірна олія. Ефірні олії можуть надавати як профілактичний, так і цілющий ефект. Змочена в ефірній олії носова хустка може стати чудовим протимікробним засобом. Якщо ваш нежить у самому розпалі, змастіть ніс обліпиховою або персиковою олією. Вони зміцнюють імунітет і зволожують слизову оболонку вашого носа.

4. Трави. Трав'яні настої можна закопувати в ніс, вони сприятливо вплинуть на слизову. Візьміть у рівних частках подорожник, квіти та листя меліси, додайте перцеву м'яту та заваріть весь цей склад склянкою окропу. Закопуйте цей настій щедро в ніс тричі на день. Можна його й внутрішньо приймати для зміцнення імунітету.


 

5. Лазня. Дуже корисне місце в холодну пору року. Попартеся в лазні як слід, ваш організм прогріється, і ви зможете запобігти активізації бактерій. Після лазні можна попити чаю з липою.

6. Сольові розчини. Зовсім необов'язково закопувати в ніс дорогі краплі. Сольовий розчин відмінно зволожує слизову оболонку носа і сприяє боротьбі з нежитю. Такий розчин можна придбати в аптеці або приготувати самостійно. Для цього 1 чайну ложку морської солі розчиніть у склянці води та промивайте ніс тричі на день.

Способи прості та доступні в домашніх умовах. Використовуючи їх можна вилікувати нежить, не відвідуючи аптек.

За матеріалами FORmenS