28.10.2020, 11:33

Скляна куля: вироби своїми руками

Віктор Білий | Всі новини автора

Осінь не менш приваблива, ніж інші пори року. А для внутрішньої обробки в цей час нічого особливого не потрібно, всі необхідні матеріали у вас під ногами.

Скляна куля на тему осені

Всіма улюблений новорічний подарунок у вигляді феї з плаваючими сніжинками легко перетвориться в оригінальний осінній подарунок. Замість сніжинок в повітряну кулю можуть впасти красиві жовте листя.

Читайте також: Оригінальні вироби з втулки від туалетного паперу

Центральною композицією стане дерево, яке також можна зробити своїми руками.

Для роботи знадобиться:

  • банку з кришкою, яка закручується,
  • красива гілочка,
  • штучні листя червоного або жовтого кольору,
  • вода, гліцерин (продається в аптеці),
  • клейовий пістолет.

Приступаємо до виготовлення вироби

Перш за все, ємність слід ретельно вимити та очистити від етикетки. Зверніть увагу, що для виготовлення сувеніра найкраще підійде гладка банка без будь-якої гравіювання, а кришка повинна бути дуже щільно закрита, щоб уникнути витікання рідини.

Дайте банці повністю висохнути, потім ретельно протріть її зсередини та зовні. Тепер шукайте відповідну гілку. Обов'язково вставте її в шийку банки. Оскільки гілка буде служити деревом, постарайтеся знайти найбільш розгалужену і складну форму дерева. Вимийте гілку від пилу і ретельно просушіть.

Тепер за допомогою гарячого клею закріпіть гілочки на кришці так, щоб вони виявилися всередині банки, коли кришка закривається. На кінцях гілочок також приклеюємо кілька листочків.

При бажанні можна прикрасити низ вироби, додавши за допомогою клею невелику кількість камінчиків біля основи гілочки. Для таких цілей найкраще вибирати клей, який використовується для роботи з твердими матеріалами, крім того, він повинен бути водостійким. Врахуйте, що звичайний термоклей не витримує таких навантажень, і з часом гілочка і камені відваляться.

Читайте також: Вироби з черепашок своїми руками

Приготуйте розчин з гліцерину і води, відправте його в банку.

Тут все дуже просто: опустіть в рідину кілька листочків: якщо вони занадто швидко піднімуться, то потрібно додати гліцерин. Якщо листя опадає дуже повільно, потрібно додати трохи води. Після того, як Ви отримаєте бажану консистенцію, додайте ще кілька листочків і закрийте кришкою.

Врахуйте, що не слід заповнювати банку розчином доверху. Також беріть до уваги обсяг гілок, щоб розчин не переливався через верх. Ваш осінній подарунок у вигляді скляної кулі готовий. Єдине, що можна зробити, – це прикрасити кришку декоративними стрічками, шнурком і т. д.