26.11.2020, 19:47

Шиємо ідеальний худі з капюшоном самостійно

свитер

Якщо річ зручна, то вона відразу стає улюбленою. У повсякденному житті хочеться носити речі, в яких відчуваєш себе комфортно, але було б чудово виглядати ще й стильно. Сьогодні ми з вами будемо шити трендовую річ з капюшоном у спортивному стилі на кожен день.

Нам знадобиться:

  • тканину футер (3-нитка з начосом);
  • тканину кулер (для капюшона);
  • форма, ножиці;
  • сантиметр.

Читайте також: Модна жилетка зі старих джинсів

Для пошиття нам буде потрібно півтора метра тканини шириною 1 м 80 см, викрійку ви можете взяти за посиланням під відео. В першу чергу нам потрібно перенести передні і задні половинки на тканину. Зверніть увагу, на викрійці низ трохи звужений, але ми будемо робити його прямим, тому заміряємо під проймою основний відрізок. Стільки ж сантиметрів ми перенесемо вниз на самій тканині і просто проведемо паралельну лінію від пройми до низу. Проробляємо це для передньої і задньої половинки і вирізаємо їх.

Тепер приступаємо до капюшону. Дуже уважно переносимо крейдою всы лінії деталей, контрольні мітки, і вирізаємо його. Так само по викрійці вирізаємо і рукава. Багато хто їх звужає, але ми зробимо все без змін, а там вже визначимося на примірці. Манжети теж вирізаємо ідентично викрійці. Так як ми розширювали викрійку до низу, то і планку слід збільшити. З кулерки викроюємо капюшон з усіма розмітками для підкладки з припуском на шви.

Читайте також: Шиємо теплу спідницю-трапецію самостійно

На швейній машинці за допомогою петлі-автомат проробляємо отвір для шнура у капюшоні. Тепер потрібно прострочити обидві деталі капюшона - основну і підкладочну. Шов слід проутюжити на самому капюшоні і зробити подвійний рядок. Далі поєднуємо підкладку з капюшоном і прострочуємо їх: для цього деталі необхідно скласти лицем до лиця і потім вивернути, а зовні зробити закріплюючий шов.

Далі слід прокласти рядки по плечових швах, для зміцнення шва застосовуємо дублерин. Запрасовуємо шов на задню половинку і тепер приступаємо до рукавів. Потрібно їх сколоти або наметати, після чого прошити по всьому окату рукава; проробляємо все це з обох сторін. Далі прокладаємо єдиний рядок від кінців рукавів до пройми і до самого низу худі. Відразу визначитесь і підгоніть на свій смак ширину манжета та пристрочіть до рукаву.

Залишилося з'єднати капюшон з горловиною: обов'язково варто наметати, щоб нічого не зрушилося і тільки тоді прострочити. Шви можна заховати під кіперну стрічку.

Ось і вийшла у нас трендова річ, яка відмінно підходить для повсякденного носіння у холоди. Восени і взимку така штучка просто незамінна. І, як ви помітили, зшити таку зручну і в той же час модну річ можна самостійно.