23.03.2021, 12:51

Картини з квілінгу - частина оригінального інтер'єру

Віктор Білий | Всі новини автора
Картины из квиллинга

У світі існує безліч різновидів рукоділля. Не втрачає своєї популярності такий напрямок, як квілінг. Завиваються візерунки передають будь-який предмет або прикрашають вже готову фігуру. За допомогою цього напрямку можна зробити оригінальні картини, які вдало прикрасять будь-який інтер'єр.

Історія появи квілінгу

Назва цього виду рукоділля походить від англійського слова quill, що позначає перо птиці, яке часто називають «паперокрученням». В основі цього мистецтва лежить виготовлення композицій об'ємного або плоского виду з паперу, порізаної на смужки та скрученої в спіраль.

Читайте також: Квілінг - мистецтво паперокручення

Даним заготівлях надається певна форма, які заведено називати модулями. Вже з готових частин виготовляється сам твір, який може мати вигляд картини або вітальної листівки, рамки для знімків, об'ємних фігурок і навіть біжутерії.


Історія виникнення цього такого рукоділля починається з кінця 14 століття. Ченці середземноморської Європи таким чином прикрашали обрізні краї літописів, накручуючи їх на пір'я птахів. Це і послужило появі назви такого рукоділля.

Основні аспекти квілінгу

Дана техніка, як і багато інших видів виготовлення предметів з паперу, не вимагає великих фінансових витрат. Але все ж простим квілінг не назвеш. Адже для досягнення якісних і красивих результатів потрібно терпінням, спритністю та акуратністю. При наявності всіх цих якостей варто ще набратися досвіду і тоді виготовлені модулі будуть якісними та красивими.

Читайте також: Метелик з паперу для квілінгу

Зараз в спеціалізованих магазинах можна знайти всі інструменти для даного виду мистецтва, а раніше багато вирізали їх самостійно. Основний інструмент являє собою стрижень з прорізом на кінці.

Деякі використовують в якості нього зубочистку або виготовляють такий елемент з товстої голки, обрізавши її вушко, а гострий край приховавши в дерев'яній рукоятці з олівця. Папір для кручення повинна бути досить щільною. Відмінно підійде двосторонній кольоровий картон.