30.05.2021, 22:57

Як зшити панамку для дівчинки

Татьяна Землянко | Всі новини автора
панама

До літа залишилися лічені дні, і жарких днів, звичайно, нам не уникнути. Пора готуватися до сезону, і тому сьогодні ми з вами будемо шити просту і дуже зручну панамку для дівчинки. Вона дуже добре захистить вашу дитину від сонечка. Крій буде класичний, інструкція покрокова, дотримуючись якої зможе зшити таку шапочку самостійно в домашніх умовах навіть не фахівець. Ну що, поїхали, думаємо, вам точно сподобається!

Нам знадобиться:

  • щільна бавовняна тканина;
  • ґудзик;
  • аркуш паперу для викрійки;
  • сантиметр, ножиці, лінійка.

Читайте також: Як можна самому зшити шапку

Для початку, потрібно зробити викрійку, для цього знімаємо дві мірки: обсяг голови, у нас 52 сантиметри, а довжина від тім'я, точка в центрі голови навпроти вух, до потилиці вийшло 20 сантиметрів. Розповідаємо, як зробити половину викрійки: для цього креслимо лінію на папері складену вдвічі, у нас обсяг 52 сантиметри - значить, лінія буде 26 см плюс 3 см для застібки. Далі від цієї лінії перпендикулярно вгору 20 мінус 3, креслимо лінію 17 сантиметрів. Від тієї ж точки лінії вниз відміряємо 20 плюс 3, тобто 23 сантиметри, верхні дві точки з'єднуємо плавною лінією (див. відео).

Тепер від центральної точки відміряємо по лінії 10 см і вниз 4 см, з'єднуємо дві точки плавною лінією. Наступна лінія від центру вниз 6 см і в сторону перпендикулярно 7 см, з'єднуємо їх плавною лінією. У нижній точці відміряємо вгору 5 см і в сторону 4 см, так само плавною лінією з'єднуємо.

У нас готова половина викрійки, і якщо ми розгорнемо лист, то вийде ціла заготовка для панами. За готовою схемою крою з невеликими припусками на шви 0,7-0,8 мм вирізаємо дві деталі, складаємо їх лицьовими сторонами всередину. Далі слід прострочити і залишити невелике місце для вивертання виробу. Щоб панама добре вивернулася, слід зробити надрізи, не доходячи до шва 0,2 мм, через отвір вивернути, акуратно зашити і пропрасувати.

Читайт також: Шиємо теплу спідницю-трапецію самостійно

Тепер по краю потрібно зробити фіксуючий рядок, на відстані 0,2-0,3 мм. Панама готова, залишилося на кінці центральної деталі пришити ґудзик, а по краях зробити петлі. Така шапочка від сонця легко прасується, збирається і розбирається за допомогою ґудзика, спереду робиться відворот вже на голові і краса готова. Ось так легко і просто шиється ця панамка.

Шапка-панама зшита з чистої бавовни, тому голова дитини не буде потіти, і ви зможете спокійно відпочивати на пляжі біля озера або навіть моря. Творчого вам натхнення та успіхів, шийте на здоров'я і на радість собі і вашій дитині.