15.07.2020, 15:19

Power Bank: критерії вибору портативного зарядного пристрою

Віктор Білий | Всі новини автора

Практично кожен опиняється в ситуації, коли смартфон повністю розряджений. Найчастіше це відбувається в найневідповідніший час: в очікуванні важливого дзвінка або для зв'язку з родичами або друзями. Power Bank (портативний зарядний пристрій) - рішення такої серйозної проблеми. Його можна взяти з собою на прогулянку або в похід, а деякі моделі навіть помістяться в кишені.

Ці невеликі пристрої використовуються для зарядки різних електронних пристроїв, що супроводжують нас кожен день.

Читайте також: ТОП-5 необхідних аксесуарів для смартфона

Як працює Power Bank?

Power Bank - це невеликий пристрій, який дозволяє в будь-який час заряджати таке обладнання, як телефон, ноутбук, MP3-плеєр, динамік Bluetooth або навіть електронну сигарету. По-перше, зарядити акумулятор можна звичайним електричеством з розетки або при підключенні до комп'ютера. Пристрої комплектуються кабелем, який забезпечує підключення через USB-порт до комп'ютера або до сумісного зарядного пристрою змінного струму.

Існує два способи зарядки акумулятора, як при зарядці телефону. Це можна зробити за допомогою комп'ютера або безпосередньо від мережевої розетки.

Які телефони заряджаються за допомогою Power Bank?

Відповідь потішить багатьох користувачів смартфонів, адже він може легко заряджати телефон будь-якої марки. Єдине, що вам потрібно, – це USB-кабель, призначений для смартфона, щоб він підходив до роз'єму на конкретному телефоні.

Читайте також: AYMobile: запчастини та аксесуари для смартфонів на будь-який вибір

Основні критерії вибору Power Bank 

На що ж варто звернути увагу перед тим, як купити портативний зарядний акумулятор для свого смартфона або планшета:

  • Ємність. Один з найважливіших критеріїв вибору, адже саме він показує, скільки разів ви зможете зарядити в дорозі свій планшет та/або смартфон. За цим критерієм вони діляться на 3 види: для екстреної підзарядки, для декількох зарядок в день, для зарядки гаджетів протягом декількох днів. Ємність першого виду коливається в межах від 2000 до 5000 мА/год, ємність другого — 5000-10000 мА/ч, третя — від 10000 мА/ч. Для того, щоб вибрати зовнішній акумулятор, який підійде саме вам, рекомендується множити ємність батареї девайса на 1,5.
  • Кількість роз'ємів і їх види. Переважна більшість Power Bank має один порт MicroUSB для зарядки від мережі, ПК або ноутбука, і один порт USB для зарядки інших пристроїв – смартфонів і планшетів. Крім того, потрібно звернути увагу на те, що для підзарядки смартфона сила струму, яку видає роз'єм зовнішнього акумулятора, може бути 1А, а для планшета потрібно хоча б 2А.
  • Розміри, вага. Чим більше ємність акумулятора - тим важче девайс. Зважте кількість потрібних вам підзарядок і комфорт користування пристроєм. Якщо ви плануєте використовувати його щодня для екстрених випадків, підійде легкий Power Bank, а для віддалених від міста подорожей стане в нагоді більш важкий, але продуктивний пристрій.
  • Дизайн. Корпус пристрою може бути виготовлений як з пластику, так і з металу. Перші - легше, другі - більш надійні.