21.09.2020, 14:19

Як вибрати кухонні ваги

Татьяна Землянко | Всі новини автора
весы

У доброї господині, яка багато і смачно готує, обов'язково повинні бути точні і надійні ваги для продуктів. У багатьох рецептах вказані інгредієнти в грамах і в цьому випадку на допомогу прийдуть ваги. Вони можуть бути електронні і механічні. Щоб визначитися з вибором, які вам підійдуть, ми сьогодні розглянемо існуючі види моделей докладніше.

Кухонними вагами користуються не тільки для приготування всіляких страв і заготовок на зиму. Якщо ви стежите за своєю фігурою, то вам також може стати в нагоді цей девайс - для того, щоб легше вираховувати калорії і вживати потрібну кількість продуктів.

Існує три види ваг, і ми розберемо кожну модель окремо.

Читайте також: Як правильно вибрати йогуртницю

  • Ручні ваги безмін — незважаючи на свою старомодність, ці ваги досить популярні в застосуванні: на ринку, на дачній ділянці. Причепивши пакет з вантажем на гачок, ви з легкістю визначите вагу вмісту. Вже винайдені більш сучасні електронні моделі — відмінний варіант для зважування багажу, наприклад.
  • Механічні ваги — перевірені часом, з вбудованою пружиною, не вимагають батарей, акумулятора та електрики, можна зважувати від 5 до 10 кг. Є невеликі мінуси: пружина з часом розтягується і неможливо точно вираховувати вагу на дрібних діленнях, але, загалом, ваги стійкі до механічних впливів, практичні і довго служать.
  • Електронні ваги — у цій моделі дані виводяться на дисплей, такі ваги мають різноманітний дизайн і володіють додатковими функціями: пам'ять і підрахунок кількості калорій, тобто вміст білків, жирів, вуглеводів у зважуваному продукті, автовідключення. Управління електронних ваг буває кнопковим і сенсорним. Кнопкові моделі виграють в ціні, гумові кнопки служать довше, а сенсорні більш зручні у використанні, не накопичують пил, легко миються і привабливіше виглядають. Є також варіант ваг, які кріпляться на стіну.

Платформа або чаша

Що більш зручно в застосуванні: чаша або плоска платформа? Це залежить від того, яке саме завдання ви ставите для тих чи інших ваг. Наприклад, що найчастіше ви будете зважувати, і наскільки часто користуватися вагами. Мити після застосування набагато легше і простіше, а чашу краще вибирати знімну.

Читайте також: Блендер: як вибрати універсальний подрібнювач

Подбайте про те, щоб ваш кухонний помічник доставляв вам позитивні емоції при кожному використанні, а для цього підберіть собі відповідний дизайн. Звертайтеся з вагами дбайливо і обережно, зважуйте на них тільки продукти. Приємної вам покупки!