10.01.2021, 22:09

Вибираємо пароварку для дому

Татьяна Землянко | Всі новини автора
пароварка

Багато хто погодиться, що їжа, приготована на пару, вважається більш корисною і звичайно, вона відрізняється за смаком від інших методів приготування. Люди дбають про своє здоров'я і з задоволенням користуються пароваркою. У даній статті ми розглянемо її переваги і на що, слід звернути увагу при виборі незамінного пристрою для кухні.

Оскільки пароварка призначена на приготування корисної їжі, ми можемо з упевненістю сказати, що продукти, оброблені за допомогою пари, зберігають вітаміни і мінерали по максимуму. В пароварці можна розморожувати продукти, при цьому зберігши їх вологість, приготувати дріжджове тісто для пирога, стерилізувати посуд для дитячого харчування і банки для консервації. Розберемося в нашій помічниці докладніше.

Читайте також: Кращі роботи-пилососи у 2021 році

Пароварки з електронним управлінням багатофункціональні.

  • Приготовану страву може підтримувати тепло до 12 годин.
  • Рівень води контролює індикатор, в разі нестачі подає сигнал.
  • Функція відстрочки старту допоможе спланувати приготування обіду.
  • Звучить сигнал про готовність блюда.

Для тих, хто не хоче розбиратися з електронікою, є пароварка з механічним управлінням. Цей варіант простий в управлінні і зручний в користуванні. Слід поворотнім регулятором задати час і після його закінчення пароварка автоматично відключиться.

Кількість ярусів - головною перевагою такого приладу є те, що можна одночасно готувати кілька страв. Для цього слід вибирати пароварку з 2-3 ярусами, бажано однакового розміру, щоб можна було їх переставляти, для рівномірного приготування їжі. Обсяг чаш становить від 1,5 до 9 літрів. З різними розмірами корзин або чаш такого не зробиш, але зберігати їх зручніше.

Потужність пароварок коливається від 500 до 2100 Вт, це безпосередньо впливає на швидкість приготування. Найпопулярнішою моделлю вважається мощность 1000 Вт, вона також прийнятна в ціні. З якого матеріалу виготовлено пристрій, не має ніякого значення, це може бути пластик або метал, на наявність функцій цей фактор не впливає. Тому вибирайте на свій смак і перевагу.

Читайте також: Як вибрати м'ясорубку для дому

ТОП-5 бюджетних моделей пароварок

  • TEFAL VC 149131 — цю модель можна назвати бюджетним варіантом. Має чорний матовий корпус, дві прозорі чаші на шість літрів, можна в посудомийній машині мити всі складові, крім блоку живлення, пароварки.
  • PHILIPS HD91100 — такий клас пароварки відноситься до європейського бренду PHILIPS, сенсорний пульт допомагає налаштувати і контролювати весь процес приготування. Має три чаші, турбо старт, індикатор води і регулятор температури на кожен лоток окремо.
  • ENDEVER Vita 170/171 — трирівнева пароварка з функцією розморожування продуктів і дезінфекції посуду. Потужність 1000 Вт, загальний обсяг ємності - 11 л.
  • Braun FS 5100 — пароварка з двома чашами на 6,3 л - загальний обсяг, має пристосування для варіння яєць, запіканок і каш в контейнері, піддон для фарбувальних продуктів, режим швидкого пара.
  • DEX DS 800E — компактна триярусна пароварка загальною ємністю 12 л, має 6 автоматичних програм, на кришці зручна ручка, додатковий контейнер для рису і підсвічування робочих режимів.

Вдалої вам покупки!