28.04.2021, 06:23

"Розумний будинок": особливості та переваги системи

Віктор Білий | Всі новини автора

Сучасна техніка вражає уяву, а розвиток технологій продовжує рухатися вперед. І ось вже сьогодні мало не кожен може встановити собі систему під назвою «Розумний будинок», але ж кілька років тому її можна було побачити тільки у фантастичних фільмах. Зараз Набори для створення системи вже красуються на вітринах магазинів електроніки. Найпростіші комплекти складаються з датчиків і блоку управління.

Читайте також: Все, що потрібно знати про систему "Розумний будинок"

Особливості та переваги системи

Навіть стартовий набір дозволить зробити приміщення безпечним і створить в ньому комфортну атмосферу. Ці електронні пристрої об'єднуються в так звану екосистему, управління якої можна здійснювати за допомогою смартфона або планшета. Центральний контролер маніпулює датчиками навіть без підключення до Інтернету.

  1. Дверні та віконні пристрої убезпечать житло, адже при їх спрацьовуванні власнику відразу приходить повідомлення на телефон, включається сирена і яскравий світловий сигнал.
  2. Датчики освітлення здатні реагувати на рух що допомагає злякати зловмисників, які намагаються проникнути в житло, коли там нікого немає.
  3. Також базові комплекти часто забезпечені датчиками диму, які дозволяють уникнути побутових нещасних випадків і мінімізувати рівень збитку, своєчасно сповістивши господаря про загоряння
  4. Протікання водопроводу теж сигналізують спеціальним датчиком витоку. До нього можна придбати та встановити електронні клапани, що припиняють подачу води у всьому будинку в разі пориву.
  5. Для створення сприятливої атмосфери можна встановити пристрій регулює температуру і вологість, яке здатне не тільки показати рівень цих параметрів, але і взаємодіяти з приладами підтримки тепла. Дорожчі моделі підключаються до кондиціонерів і зволожувачів повітря.
  6. Система освітлення також може управлятися віддалено по засобу розумної лампочки, деякі її моделі здатні змінювати яскравість і колір.

Читайте також: "Розумний будинок" позбавить від рутини

"Розумний будинок" - це зручна і доступна система для кожного будинку, що дозволяє убезпечити свою сім'ю і майно, контролювати всі системи комунікацій і насолоджуватися кожним днем, проведеним в новій квартирі.

теги: