05.07.2021, 20:04

Як правильно вибрати трімер для дачі

Татьяна Землянко | Всі новини автора
триммер

На сьогодні трімер стоїть на піку популярності: цим інструментом обробляють газони, присадибні ділянки і будь-які інші місця, що заросли травою. Трімер можна сміливо назвати помічником газонокосарки, тому що саме він прекрасно справляється зі своєю роботою у важкодоступних місцях. У цій статті ми розглянемо подробиці даного інструменту, його види, і допоможемо вам визначитися з покупкою трімера.

Ринок нам надає трімери в асортименті, тому, мабуть, легким завданням його вибір не назвеш. Тому слід вникати і вивчати, які існують види, їх переваги та недоліки. Тоді буде легше визначитися, який варіант вам підійде більше.

Читайте також: Як вибрати поршневий компресор

Електричний трімер

  • Вибираючи цю модель, слід звернути увагу на тип ріжучої системи. Наприклад, система з ліскою відмінно справляється з високою травою, а також з невеликими бур'янами. А ось ріжуча система з ножем встановлюється тільки на моделях з потужним двигуном. Ним можна косити пагони дерев та чагарників.
  • Має хороші переваги: простий у використанні і обслуговуванні, низький рівень шуму і вібрації, компактний, довговічний. Недолік у нього всього лише один - він прив'язаний до електроенергії.

Бензиновий трімер

  • Він має більшу потужність, але варто не забувати, що в цьому випадку страждає поршнева, а значить, має значення тип двигуна:

Двотактний двигун - працює на бензиново-масляній суміші, тому чадить вихлопними газами. Поршнева система спрощена, тому ламатися там практично нічому.

Чотиритактний двигун - хороший тим, що масло і бензин заливають в окремі відсіки, менше димить, набагато витриваліший, тому що майже не перегрівається. Такою моделлю можна косити великі зарослі ділянки.

Читайте також: Як рівно різати болгаркою?

Кубічний об'єм двигуна від 25 до 52 кубів. Тому якщо вам потрібно косити невелику галявину або стежку, то вам підійде 25 кубовая модель. А якщо ділянка приблизно на 10 соток, зверніть увагу на модель 43 куба. Варіант з 52 кубами вас порадує своєю працездатністю, потужністю, але і за вагою, звичайно, ви відчуєте велику різницю, ще й баланс доведеться весь час утримувати.

Акумуляторна модель дуже мобільна і зручна, але, на жаль, в часі обмежена. Тому, яка модель інструменту вам підходить, залежить від багатьох умов, це обсяг ділянки, яка на ньому рослинність і ваші уподобання. Вдалої вам покупки.