04.02.2021, 07:56

У Запоріжжі горіло відділення для хворих на COVID-19 в інфекційній лікарні: є жертви

Запорожье, пожар, больница

У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в ніч на 4 лютого сталася пожежа. Була проведена евакуація пацієнтів лікарні. Є жертви.

Пожежа виникла 3 лютого о 23:25 у Запоріжжі по бульвару Гвардійському, 142, на території КНП "Обласна інфекційна клінічна лікарня" Запорізької облради на першому поверсі п'ятиповерхової будівлі лікувального корпусу, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр ДСНС.

За даними рятувальників, в результаті пожежі загинуло 4 людини, ще 2 людини - постраждали.

В Запорожье горело отделение для больных COVID-19 в инфекционной больнице

Як уточнили в Запорізькій ОДА, в результаті пожежі загинуло 4 людини, серед яких лікар та 3 пацієнти лікарні. На момент інциденту в медичному закладі перебувало 29 хворих, у тому числі 10 - у реанімації. 

До гасіння пожежі залучалося 60 чол. особового складу та 16 од. техніки ДСНС. Пожежу було ліквідовано 4 лютого о 00:19.

На місці події голова області Олександр Старух повідомив, що пожежа сталася на першому поверсі ковидного відділення, у реанімації. В одній з палат знайшли тіла трьох пацієнтів та лікаря. За його словами, серед загиблих - молода лікарка 1994 року народження.

"На першому поверсі, в одній з палат на 20 м2 сталося загоряння. Під час ліквідації загоряння врятували 8 осіб, знайдено 4 тіла. На першому поверсі знаходилися люди на штучній вентиляції легенів. Їх виносили рятувальники на руках", - передає слова губернатора місцеве видання 061.ua.  

Запорізька обладміністрація створює комісію для розслідування пожежі в інфекційній лікарні. Створена комісія повинна з'ясувати причини трагедії. Найближчим часом всі лікарні області, які приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки.

Керівництво Запорізької ОДА висловлює своє співчуття сім'ям загиблих.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк