15.02.2021, 18:55

У Карпатах другу добу шукають заблукалого туриста

Марина Началова | Всі новини автора

На Закарпатті в районі гори Гемба загубився турист. Пошукова операція триває вже другу добу.

До пошуків залучили авіацію, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ДСНС.

Вчора вдень рятувальники повідомили про двох заблукалих туристів у цьому районі. Одного з них було знайдено об 11:25 14 лютого в районі гори Гимба поблизу с. Березники Славського району. Стан здоров’я чоловіка був задовільний.

Пошуки другого туриста - 40-річного киянина - тривають і зараз. Рятувальники задіяли вертоліт ЕС-225 "Super Puma", який вчора здійснив 10 обльотів в районі пошуку зниклого туриста. Проте через погіршення погодних умов (щільна хмарність, туман) вертоліт був змушений повернутися до Івано-Франківська.

О 6 годині 15 лютого пошуки туриста було відновлено. Телефонного зв’язку з чоловіком досі немає, тож рятувальники прочісують засніжені схили гірського масиву. Сформовано три пошукові групи, які наразі обстежують г. Жид Магура, а також г. Гимба з боку с. Пилипець та с. Березники. 

Роботи ускладнюються погодними умовами: у зоні пошуків наразі снігопад, вітер та мороз -15°С.

До пошуків задіяно 66 чоловік та 13 одиниць техніки: 47 рятувальників ДСНС Закарпаття, Львівщини та з 2-го спеціального центру швидкого реагування м. Дорогобич. Також допомагають 10 лісників та 9 волонтерів. Крім цього, у повітря знову піднявся гелікоптер "Super Puma".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк