03.03.2021, 17:06

Знову таблетки: в Україні ще кілька підлітків шпиталізовані з отруєнням

Марина Началова | Всі новини автора
наглотались таблеток

За останні кілька днів у різних регіонах України були зафіксовані нові випадки отруєння підлітків великими дозами лікарських препаратів.

Стало відомо про такі події в Івано-Франківській, Полтавській областях, Рівному та Сумах, передає Час Пік.

Так, у Кременчуці (Полтавщина) ввечері 2 березня була госпіталізована 16-річна дівчина з медикаментозним отруєнням. Як з'ясувалося, вона випила для знеболювання 8 таблеток "Но-шпи". У стані середньої тяжкості її помістили в реанімацію, пишуть місцеві ЗМІ.

У Калуші Івано-Франківської області в реанімацію поступили дві школярки 2008 і 2009 років народження, повідомила заступник Калуського міського голови з медичних питань Наталія Кінаш. Дівчата взяли велику кількість парацетамолу - одна 45 таблеток, друга - 70. Щоб не викликати підозр, купували препарат у малих кількостях в різних аптеках. Як повідомляється, обидві школярки з благополучних сімей.

Ще один випадок стався у Рівному 28 лютого: 11-річна дівчинка була госпіталізована в реанімацію після отруєння 40 таблетками парацетамолу. У поліції повідомили, що причиною такого вчинку стали конфлікти на побутовому грунті. У жодних групах в соцмережах дитина не перебувала.

Крім того, в Сумах дві 16-річні студентки напилися таблеток від застуди, після чого самі викликали швидку допомогу. У поліції заявляють, що ця подія також не пов'язана з "групами смерті" та іншими челенджами в соцмережах.

Раніше в м. Боярка Київської області двоє дівчаток наковталися "Дротаверину" прямо в школі, одна з них померла. Пізніше аналогічний випадок стався в Умані Черкаської області. Також у Києві з отруєнням таблетками був госпіталізований 15-річний підліток.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк