04.08.2021, 12:27

Поліція затримала чоловіка, який погрожував підірвати гранату в будівлі Кабміну

мужчина угрожает взорвать гранату в здании Кабмина

Правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати бойову гранату в будівлі Кабінету міністрів. Причини вчинку чоловіка поки невідомі.

Глава Нацполіції Ігор Клименко заявив, що правоохоронці займаються розслідуванням цієї справи. Про це повідомляється на сторінці МВС у Facebook, передає Час Пік.

Нагадаємо, сьогодні, 4 серпня, близько 10:00 до будівлі КМУ зайшов чоловік з предметом, схожим на бойову гранату, і погрожував її підірвати. У Києві була введена спеціальна поліцейська операція. У мережі з'явилося відео інциденту.

На місце події прибуло керівництво Нацполіції та поліції Києва. З чоловіком вели переговори.

Пізніше стало відомо, що поліція затримала чоловіка, який погрожував підірвати Кабмін. Поліція відкриє кримінальне провадження за чотирма статтями.

"Кримінальне провадження буде відкрито за чотирма статтями, одна з яких найважча ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), санкція якої передбачає позбавлення волі до 15 років. Ніхто не має в нашій країні порушувати Закон, тим паче брати заручників, або погрожувати зброєю чи боєприпасами. У нього в руках була бойова граната, яка могла нанести шкоду і людям, і державній будівлі", - сказав очільник НПУ Ігор Клименко.

мужчина угрожает взорвать гранату в здании Кабмина мужчина угрожает взорвать гранату в здании Кабмина мужчина угрожает взорвать гранату в здании Кабмина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк