29.11.2021, 09:55

Аварія на Бурштинській ТЕС: четверо працівників отримали серйозні опіки

пожар на Бурштынской ТЭС

В Івано-Франківській області на Бурштинській ТЕС сталася аварія з викидом пароводяної суміші та газів котла. Постраждало чотири людини.

Повідомлення про те, що в м. Бурштин Бурштинської ТГ Івано-Франківського району виникла пожежа
на покрівлі над котлом у блоці № 8 ВП "Бурштинська ТЕС" АТ "ДТЕК Західенерго" надійшло до Служби порятунку 29 листопада о 04:14, повідомляє Час Пік з посиланням на ДСНС в Івано-Франківській області.

Було встановлено, що виникла пожежа електричних кабелів на фермі покрівлі (на позначці 46) котельного відділення між 8 та 9 енергоблоками котлотурбінного цеху ВП "Бурштинська ТЕС" на площі 2 м2.

Пожежу ліквідовано працівниками добровільної пожежної дружини (ДПД) об'єкта до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.

Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються. Станція працює в штатному режимі, на безпеку енергосистеми дана подія не вплинула.

Напередодні, 28 листопада, близько 21:30 на виробничій території "ДТЕК Бурштинська ТЕС" сталася аварія, є травмовані люди. Інформацію підтвердили в прес-службі УДСНС в Івано-Франківській області.

За даними рятувальників, сталася розгерметизація екранної труби, без подальшого горіння. Сама станція працює в звичному режимі.

На сторінці Бурштинської ТЕС підтвердили факт аварії. Там зазначили, що під час роботи 7 енергоблоку Бурштинської ТЕС попередньо через розрив екранної труби на котлі стався викид гарячої пароводяної суміші та газів з топки котла. Двоє працівників Бурштинської ТЕС та двоє працівників підрядної організації "Галременерго", які перебували на цьому блоці, отримали опіки.

За інформацією КНП "Обласний клінічний Центр екстреної допомоги та медицини катастроф", 22-річний чоловік отримав термічні опіки, стан важкий, 32-річний - термічні опіки, стан важкий (працівники ТЕС); 53-річний чоловік отримав опіки обличчя та правої кисті, стан середньої тяжкості, 47-річний - опіки обличчя та обох кистей, стан середньої тяжкості (працівники "Галременерго").

Зараз стан людей оцінюється медиками як стабільний. Причини та обставини нещасного випадку встановлюються.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк