03.02.2022, 08:48

В результаті вибуху газу в 9-поверховому будинку в Кропивницькому загинула 1 людина, серед постраждалих є діти

Кропивницкий, взрыв газа

Поліцейські Кіровоградщини встановлюють обставини надзвичайної події, в результаті якої 1 людина загинула і ще троє постраждало.

Повідомлення про пожежу в одному з мікрорайонів Кропивницького надійшло до поліції та ДСНС 2 лютого близько 16:00. Громадяни повідомили про те, що чули гучний звук, схожий на вибух, та побачили, як горить квартира, розташована на 2-му поверсі багатоповерхового будинку, повідомляє Час Пік з посиланням на Сектор комунікації поліції Кіровоградської області та ГУ ДСНС України в Кіровоградській області.

На місце події прибули рятувальники. Пожежа у квартирі 9-поверхового житлового будинку по вул. Попова на площі 60 м. кв була локалізована о 16:44 та повністю ліквідована - о 17:03.

Руйнувань несучих конструкцій немає. Через потужний вибух 74 квартири залишилися без вікон.

В результаті події загинула 1 людина і 3 людини постраждало. Всі вони проживали у квартирі, де сталася пожежа.

У поліції уточнили, що в результаті події загинув 37-річний чоловік, 1 дорослий та двоє дітей у віці 8 і 12 років отримали тілесні ушкодження. Вони терміново направлені до лікувального закладу. За попередньою інформацією, загрози їхньому життю немає. У молодшої дівчинки опіки приблизно 35% тіла, у старшої – 10%.

З метою розслідування обставин події розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

За словами сусідів, у квартирі на 3 поверсі працювала бригада газівників. Які роботи вони виконували, з'ясовуватимуть правоохоронці.

Кропивницкий, взрыв газа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк