20.11.2022, 14:43

На Запорізькій АЕС пролунало більше десятка вибухів, - МАГАТЕ

Марина Началова | Всі новини автора

Період відносного спокою на Запорізькій АЕС перервався, потужні вибухи потрясли район станції вчора ввечері та сьогодні вранці.

Про це йдеться у ]]>звіті ]]>МАГАТЕ, передає Час Пік.

Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС повідомили в штаб-квартиру Агентства, що під час, як видається, обстрілів поблизу і на майданчику найбільшої в Європі АЕС, вранці протягом короткого проміжку часу було чути більше десятка вибухів. Група МАГАТЕ також могла бачити деякі вибухи зі своїх вікон.

Посилаючись на інформацію, надану керівництвом станції, група МАГАТЕ заявила, що на майданчику ЗАЕС було пошкоджено деякі будівлі, системи та обладнання, але жодна з них поки що не є критичною для ядерної безпеки. Повідомлень про постраждалих не надходило. Експерти МАГАТЕ перебувають у тісному контакті з керівництвом майданчика і продовжуватимуть оцінювати ситуацію та повідомляти про неї, йдеться у звіті.

"Новини від нашої команди вчора і сьогодні вранці вкрай тривожні. На майданчику цієї великої атомної електростанції сталися вибухи, що абсолютно неприпустимо. Хто б не стояв за цим, він повинен негайно зупинитися. Як я вже говорив багато разів, ви граєте з вогнем!" - заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Він закликав узгодити і якнайшвидше ввести зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: