06.09.2024, 00:05

Війна забирає кращих: внаслідок ракетного удару загинув підприємець з Лисичанська Віталій Каплун

Ольга Даниленко | Всі новини автора
Виталий Каплун

Російська ракета забрала життя Віталія Володимировича Каплуна - творця та незмінного керівника сайтів "Діловий тиждень" та "Час Пік". Він загинув у Полтаві внаслідок удару по Інституту зв'язку 3 вересня 2024 року.

Подробиці про загибель Віталія Каплуна розповідає Час Пік.

Удар по Полтаве

3 вересня 2024 року російська окупаційна армія завдала ракетного удару по Інституту зв'язку в Полтаві.

Згідно з офіційною заявою президента України Володимира Зеленського, росіяни використали дві балістичні ракети. На момент удару на території навчального закладу перебували курсанти та мобілізовані, серед яких був Віталій Каплун.

У Міноборони повідомили, що тимчасовий проміжок між тривогою та "прильотом" був настільки малий, що застав людей у ​​момент евакуації в укриття. Очевидці повідомляють, що сирена в місті й вибухи пролунали практично одночасно. Це були лічені секунди, тому спуститися в укриття встигли не всі. Водночас моніторингові канали напередодні удару повідомляли про те, що над містом знаходився розвідувальний БПЛА. Глава держави ініціював оперативне та повне розслідування обставин трагедії.

За заявою директора навчального закладу Ігоря Мацюка, вибухи пролунали під час заняття. Ті, хто знаходився в аудиторіях неподалік укриття на нижніх поверхах, змогли врятуватися, решта - не встигли. Віталій, за фатальним збігом обставин, опинився серед них. За словами деяких його побратимів, йому забракло кількох секунд, щоб уникнути смертельного удару вибухової хвилі.

Статистика

Усього вдалося евакуювати близько 1000 осіб.

5 вересня аварійно-рятувальні роботи на території Інституту зв'язку було завершено. За даними ДСНС України, внаслідок удару загинули 55 людей, 328 людей постраждали. За повідомленнями в мережі та від волонтерів, лікарням міста важко справлятися з такою кількістю постраждалих, деякі з них досі перебувають у тяжкому стані. Крім того, рятувальні роботи ускладнювалися регулярними повітряними тривогами та ризиком повторних ударів.


Редакція "Ділового тижня" та "Час Пік" приносить щирі співчуття рідним та близьким Віталія Володимировича. Він був ідейним натхненником, спортсменом, справжнім борцем і дуже любив життя, яке у нього так трагічно обірвалося у віці 49 років.

Він по-справжньому любив свою справу, поважав колектив, а той відповідав йому взаємністю. Здавалося, в роботі для нього не існувало горизонтів, тому за ним залишилося безліч незавершених проєктів. Але доля, на жаль, розпорядилася інакше. Світла пам'ять про нього житиме в серцях тих, хто знав його та любив. Герої не вмирають!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк