29.07.2020, 15:28

"Хотілося б, щоб КПВВ стали пам’яткою історії" - заява Разумкова під час поїздки на Донбас

Марина Началова | Всі новини автора
разумков

Сьогодні, 29 липня, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков перебуває з робочим візитом на Донбасі. Під час дводенної поїздки голова парламенту відвідає Донецьку, Луганську та Харківську області.

У Донецькій області Разумков відвідав військову частину А 0135-II у місті Часів Яр та КПВВ «Майорське», передає Час Пік з посиланням на прес-службу ВРУ.

Разумков поспілкувався з командуванням ООС та Східного регіонального управління Держприкордонслужби України, а також з керівниками Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

«Радий сьогодні побувати на гостинній Донеччині. Сподіваюсь, що незабаром вона буде ще й мирною, і це буде довгостроково. Повернення наших людей, наших територій та відновлення наших кордонів такими, якими вони були до 2014 року, - це те, на що ми всі очікуємо» - зазначив під час свого візиту Разумков.

У Часовому Яру командувач об’єднаних сил проінформував Голову Парламенту про безпекову ситуацію у районі проведення Операції об’єднаних сил, а керівництво місцевих адміністрацій доповіло про соціально-економічну ситуацію в регіонах.

На КПВВ «Майорське» голова Верховної Ради ознайомився з інфраструктурою та службою прикордонників. Зокрема Разумков поспілкувався з прикордонниками, які виконують завдання у КПВВ під час карантинних обмежень. Голова Парламенту детально ознайомився з порядком здійснення пропускних операцій, цікавився питаннями забезпеченням безпеки цивільного населення у разі загострення ситуації.

«На жаль, сьогодні на КПВВ ми не побачили людей, але сподіваюсь, що коли ситуація з поширенням коронавірусу буде кращою, коли дійсно відбудеться повне припинення вогню, контрольний пункт запрацює на повну. Але найбільше хотілося б, щоб з часом КПВВ стали лише пам’яткою історії», - наголосив Голова Парламенту.

Крім того, у рамках візиту, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відвідав прифронтове селище, де тривають роботи, які проводяться Донецькою ОДА спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій та органами місцевого самоврядування з відновлення пошкодженого під час бойових дій житла.

Також 29 липня Разумков ознайомиться з роботою 59-го військового мобільного госпіталю та поспілкується з особовим складом аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного Управління ДСНС України в Луганській області. Він також відвідає село Смолянинове, яке постраждало внаслідок лісових пожеж, Кудряшівську загальноосвітню школу та Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп».

Раніше стало відомо, хто тимчасово очолить українську делегацію в ТКГ замість Леоніда Кучми.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>