08.08.2020, 09:16

У Білорусі затримали і депортували українських журналістів

Марина Началова | Всі новини автора
журналисты

У Мінську затримали трьох журналістів телеканалу "Настоящее время". Їх депортували в Україну з забороною відвідувати Білорусь на 10 років.

Видворені з Білорусі журналісти - двоє українців Іван Гребенюк та Ірина Ромалійська і громадянин Росії Юрій Баранюк, передає Час Пік.

Вночі вони вилетіли з Мінська до Одеси і вже приземлилися на чорноморському березі.

Офіційно в Білорусі назвали причиною депортації журналістів їх роботу в країні без акредитації. У той же час президент Радіо Вільна Європа Дейзі Сінделар заявляє, що телеканал "Настоящее время" вчасно запросив акредитацію для своїх журналістів перед президентськими виборами, але вона їм не була надана.

Іван Гребенюк в мережі виклав фото з колегами, зроблене після прильоту до Одеси і розповів, як відбувалося їх видворення.

"Якихось 5 годин тому ти був у готелі «Мінськ», потім був голосний стукіт у двері, потім двері щосили прочинилися і твою кімнату заповнили люди в міліцейській формі і надписами «ОМОН». Далі обшук, мукроавтобус з затемненими вікнами, відділок, допит, натяки і «обнадійливі» обіцянки - «ні, ми вас не будемо катувати..» Через кілька годин літак, Одеса, море..."- написав журналіст.

У свою чергу, Ірина Ромалійська припустила, що приводом для депортації ал вчорашній ефір "Настоящего времени".

"Співробітники, які допитують нас, переказували мені точки, з яких я включалася", - зазначила вона.

Нагадаємо, нещодавно в Білорусі затримали три десятка бойовиків російської ПВК "Вагнера": затримані плутаються в свідченнях.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: