08.09.2020, 20:16

Зеленський прокоментував зрив перемир'я на Донбасі і анонсував зустріч в нормандському форматі

зеленский

Україна робитиме все, щоб зберегти режим тиші на Донбасі і уникнути великої кількості поранених і загиблих.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Сумщину, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ОПУ.

Зеленський повідомив, що 11 вересня має відбутися засідання радників лідерів держав - учасників Нормандського формату. Україна очікує від цієї зустрічі прийняття ряду важливих рішень, в тому числі - з урахуванням провокацій, здійснених бойовиками протягом останніх днів.

Відносно скоєних незаконними збройними формуваннями провокацій Глава держави зазначив, що питання збереження життя українців, питання перемир'я і його порушення зараз є найскладнішими. Президент підкреслив, що не може розголошувати всі деталі, проте запевнив - реакція держави є.

«Ми реагуємо і відразу відреагували. Є деякі речі, які ми не обговорюємо із засобами масової інформації, тому що наше завдання - захищати не одну людину, а захищати 40 мільйонів (громадян. - Ред.) нашої незалежної країни», - заявив Володимир Зеленський.

Він також акцентував увагу на тому, що режим припинення вогню на Донбасі зберігався протягом 42 днів.

«Режим тиші зберігався до тієї провокації, яка забрала життя нашого бійця. Ми на рівні міністрів закордонних справ зв'язувалися з Російською Федерацією, яка повинна виконувати ті домовленості, які були прийняті на рівні Тристоронньої контактної групи», - резюмував Президент.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк