20.10.2020, 12:01

Послання президента України Володимира Зеленського до Верховної Ради: головне

Послание Зеленского к Верховной Раде

Володимир Зеленський виступив на засіданні Верховної Ради з традиційним щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України, а також озвучив стратегічні напрямки розвитку країни.

Послання Президента Володимира Зеленського до Верховної Ради опубліковано на сайті ОП, повідомляє Час Пік.

"Відповідно до Конституції України звертаюся з посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України. І цей офіційний початок буде єдиний спільний із попередніми посланнями Президентів України. Час змінювати традиції", - сказав Зеленський на початку виступу.

За словами Зеленського, в Україні створені всі "законодавчі, оперативні, матеріальні, психологічні умови" для дієвої боротьби з корупцією, проте реального результату з боку правоохоронних органів до цих пір немає. Він додав, що "доведе всім", що в Україні можна повністю викорінити корупцію.

Володимир Зеленський закликав нардепів прийняти законопроект про народовладдя. Він нагадав, що перший законопроект про народовладдя готовий і поданий в Раду.

"Народовладдя в Україні буде. Всебічний доступ громадян до інформації для прийняття рішень буде. Це обов'язок держави. Люди повинні впливати на актуальні питання і для свого регіону, і для всієї країни. Робити це раз в тиждень, раз на місяць, раз на рік, скільки буде потрібно", - зазначив Зеленський.

Президент України запевнив, що безвізовому режиму України з Європейським Союзом нічого не загрожує, "хто б що не говорив". Також він зазначив, що міжнародна коаліція продовжує підтримку України, яка виходить на новий рівень.

Зеленський заявив, що український уряд провів повноцінний аудит держави, результати якого представить протягом двох тижнів. Президент доручив Кабміну подати економічний розвиток України до 2030 року.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що суспільство повинно отримати відповіді на питання, чи можна було захистити Крим та не допустити його анексії і подальшої окупації Росією в 2014 році.

"Питання не в помсті. Питання у справедливості. Суспільство має отримати відповіді. Була вина чи ні? Можна було вчинити по-іншому чи ні? І це стосується не лише цього питання. їх у людей накопичилось тисячі. Відсутність відповідей і справедливості призводить до втрати довіри. Неможливо побудувати успішну країну, якщо суспільство не довіряє державі. Це не лише про ставлення до державних органів, а й про участь людей у вирішенні проблем та ухваленні рішень", - заявив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому вдалося "надати нового змісту" іміджу нашої держави у світі. За його словами, в світі на Україну почали дивитися "по-новому".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк