29.10.2020, 13:28

Зеленський скликав екстрене закрите засідання РНБО

Зеленский созвал экстренное закрытое заседание СНБО

Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому чиновники обговорять питання боротьби з корупцією, зокрема, резонансне рішення Конституційного Суду про скасування електронного декларування.

Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни. Про це повідомили в прес-службі Офісу президента 29 жовтня, передає Час Пік.

"Змушені констатувати, що останнім часом з'явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо.

Президент запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення", - йдеться в повідомленні.

На сьогоднішньому засіданні Зеленський з членами РНБО обговорить ситуацію у сфері нацбезпеки, після чого будуть прийняті відповідні рішення. Йтиметься про законопроекти, які в майбутньому не допустять виникнення подібних кризових ситуацій. Після напрацювання документів президент внесе їх до парламенту як невідкладні.

"Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими", – заявив Зеленський.

Читайте також:

В Україні офіційно продовжили режим надзвичайної ситуації: що це означає для українців

В Україні змінили порядок розрахунку тарифів на тепло: що це означає

В Україні змінять тарифи на послуги платних парковок: хто буде платити більше

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк