07.11.2020, 21:33

"Україні пощастило": Порошенко привітав Байдена з перемогою на виборах

Марина Началова | Всі новини автора
байден порошенко

П'ятий президент України Петро Порошенко привітав перемогу кандидата від Демократичної партії Джо Байдена на виборах президента США.

Відповідна публікація оприлюднена у Фейсбуці Порошенка, передає Час Пік.

Політик привітав Байдена як "бійця, державника та новообраного президента США".

"Це була вражаюча, хоча і жорстка кампанія, яку обидва кандидати зробили неперевершеною та інтригуючою на кожному кроці. Це і є демократія. І це той приклад, який ми наслідуємо в Україні, попри екзистенційні виклики, яким ми і надалі протистоїмо.

Україні пощастило з президентом США, який володіє такими глибокими та особистими знаннями про нашу державу. Разом із твердою двопартійною підтримкою України, ми дуже сподіваємось на віддане трансатлантичне лідерство Сполучених Штатів в інтересах Вільного світу", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, за поточними результатами підрахунку, Байден набрав достатню кількість голосів вибірників для перемоги. Американські ЗМІ вже оголосили демократа новим президентом США. Однак чинний голова держави Дональд Трамп не згоден зі своєю поразкою і збирається оскаржувати результати виборів у суді.

Незважаючи на те, що офіційно результати президентських виборів ще не оголошені, лідери держав почали вітати Байдена з перемогою. Так, привітання вже надіслали президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, канцлер Германії Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк