20.11.2020, 11:22

ДБР розслідує справу про "держпереворот" під час Майдану

Марина Началова | Всі новини автора
гбр

ДБР розслідує кримінальне провадження за статтею 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) щодо подій 2013-2014 року.

Відповідну заяву подав нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як стало відомо, на допит в якості свідків були викликані учасники Революції Гідності, серед яких Олександр Турчинов, Андрій Парубій, Тетяна Чорновол, Віталій Кличко та інші.

У прес-службі Держбюро розслідувань повідомили, що пізніше допити цих людей були скасовані через пандемію COVID-19. У ДБР заявляють, що кримінальне провадження було зареєстровано Офісом генпрокурора за рішенням суду. У відомстві заперечують політичні мотиви допитів учасників Майдану і заявляють, що вони були скасовані ще 2 тижні тому.

Прокурор Офісу генпрокурора Олексій Донський в коментарі ЗМІ підтвердив, що ДБР розслідує справу за заявою Кузьміна. За словами прокурора, слідчі зобов'язані відкривати провадження за будь-якою заявою, без попередньої перевірки інформації на достовірність. При цьому Донський вважає, що справа про "держпереворот" не має перспектив.

Читайте ще: Український мер видав плани уряду ввести повний карантин: названі дати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: