03.12.2020, 11:27

Представник РФ в ООН публічно назвав війну на Донбасі конфліктом України та Росії

Василий Небендзя

Представник Російської Федерації в ООН Василь Небендзя публічно назвав війну на Донбасі не внутрішнім, а політичним конфліктом Росії та України.

Про це йдеться у повідомленні української делегації в Тристоронній контактній групі, повідомляє Час Пік.

Нагадаємо, Росія спробувала легітимізувати представників ОРДЛО через майданчик ООН, використавши формат "Арріа" Радбезу ООН.

Українська делегація в ТКГ підвела підсумки "заходу", який влаштували представники РФ в Радбезі ООН для легітимізації представників ОРДЛО.

"Вчорашній "захід", який влаштували представники РФ, намагаючись використати Раду Безпеки ООН задля легітимізації представників заборонених в Україні терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", виявився подією, яка викликає серйозну стурбованість станом російської дипломатії", - йдеться в повідомленні української делегації в ТКГ в Facebook.

Відзначається, що РФ намагається замінити процес врегулювання міжнародного збройного конфлікту на Донбасі в нормандському форматі "дискусією між здоровими силами в Україні та представниками республік "ДНР" та "ЛНР".

Також Росія намагається легітимізувати свої маріонеткові утворення шляхом залучення їх на вищі міжнародні майданчики, зокрема ООН, та шляхом можливого проведення псевдо-референдуму, під час якого має бути "визначена воля народу Донбасу". 

Як зазначили в українській делегації у ТКГ, результатом реалізації цього задуму може стати одностороннє визнання РФ так званих "ЛНР" та "ДНР" в якості "незалежних республік".

"Найбільш цікавою та навіть сенсаційною" в українській делегації назвали заяву представника Росії в ООН. Василь Небендзя публічно назвав війну на Донбасі не внутрішнім, а політичним конфліктом Росії та України.

"Небензя заявив про "конфлікт на Донбасі": it is not a domestic conflict in Ukraine, it is a political conflict between Russia and Ukraine ("це не внутрішній конфлікт в Україні, це - політичний конфлікт між РФ та Україною", - процитували Небендзю в делегації України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк