07.12.2020, 13:26

МЗС України проти введення економічних санкцій щодо Білорусі

Украина, Беларусь, политика

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив проти економічних санкцій щодо Білорусі в даний момент.

Фундаментальної необхідності для введення українських санкцій проти Білорусі поки немає. Про це Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна", передає Час Пік.

"Якщо брати за стартову точку нинішню ситуацію в Білорусі, то я поки проти будь-яких економічних санкцій проти білоруських компаній або секторів економіки. У нас із Білоруссю є принципові політичні розбіжності, але я не бачу станом на зараз – підкреслюю, станом на зараз - фундаментальної необхідності для економічних санкцій", - заявив міністр.

За словами Кулеби, Україна залишається на боці білоруського народу і не буде ставити під загрозу двосторонню торгівлю.

Глава МЗС додав, що на даному етапі офіційний Київ обмежиться підтримкою позиції Євросоюзу.

"Торгівля однаково важлива для обох країн. Будемо рухатися за цією логікою. Ми, нагадаю, відразу зайняли чітку позицію і йдемо синхронізовано з Євросоюзом і в плані захисту прав людини і засудження насильства, і вимог демократичних перетворень в Білорусі. І для зміни цієї позиції я не бачу зараз жодних передумов", - додав Дмитро Кулеба.

Раніше повідомлялося, що ЄС готує пакет санкцій проти Білорусі. Рішення було прийнято міністрами закордонних справ ЄС у зв'язку зі смертю після побиття у Мінську Романа Бондаренка. Наприкінці листопада Україна та ще шість країн приєдналися до санкцій Євросоюзу щодо посадових осіб Республіки Білорусь.

Нагадаємо, акції протесту в Мінську та інших містах Республіки Білорусь тривають вже майже чотири місяці. Вони почалися після виборів президента 9 серпня, перемогу на яких ЦВК "віддав" Олександру Лукашенку. Опозиція не визнала результати президентських виборів. Силовики продовжують розганяти учасників мирних акцій.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк