08.12.2020, 20:43

У Росії заявили про готовність виробляти в Україні вакцину "Супутник V": в харківській компанії спростовують

Марина Началова | Всі новини автора
Спутник V

У Росії заявили про готовність виробляти вакцину від коронавіруса "Супутник V" на території України. В українській компанії, на яку посилаються росіяни, спростовують інформацію.

На сайті Російського фонду прямих інвестицій 8 грудня з'явилося повідомлення про те, що гендиректор РФПІ Кирило Дмитрієв, директор НДЦЕМ ім. Н.Ф. Гамалії Олександр Гінзбург і голова політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя", депутат Верховної Ради України Віктор Медведчук провели зустріч, в ході якої обговорювалася можливість технологічного трансферу та запуску виробництва на території України російської вакцини "Супутник V".

Повідомляється, що РФПІ і НДЦЕМ ім. Н.Ф. Гамалії готові виробляти вакцину в Україні та подати документи для її реєстрації державними регулюючими органами.

"Випуск готової форми вакцини на території України вже налагодила одна з провідних фармацевтичних компаній - АТ «Біолік». Виробничі потужності «Біолік», на яких буде здійснюватися випуск вакцини, відповідають усім діючим вимогам стандарту GMP", - сказано в прес-релізі Російського фонду.

У той же час в компанії "Біолік" (зареєстрована в Харківській області) ]]>заявили]]>, що не підписували жодних контрактів, не отримували ніяких трансферних технологій щодо виробництва вакцини "Супутник V", або будь-яких інших вакцин проти коронавіруса і ніколи не виробляли таких вакцин на технологічній базі компанії.

"АТ «Біолік», як національний виробник вакцин, технічно здатний здійснити виробництво вакцини від коронавіруса, але тільки при наявності її державної реєстрації в Україні... АТ "Біолік" проводить виробничу діяльність виключно відповідно до чинного законодавства України та виробництво будь-якого лікарського засобу можливо лише за умови його державної реєстрації", - йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Тим часом у Великобританії почалася вакцинація від COVID-19: одним з перших щеплених виявився Вільям Шекспір.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк