13.01.2021, 15:41

Береза про ігнорування Зеленським санкцій проти Дубинського: "Проскочити між крапельок не вдасться"

Марина Началова | Всі новини автора
борислав береза

Президенту Володимиру Зеленському так чи інакше доведеться відреагувати на запровадження США санкцій проти нардепа Олександра Дубинського. В іншому випадку - буде конфлікт з новим президентом США Джо Байденом.

Таку думку висловив колишній нардеп Борислав Береза, передає Час Пік.

Нагадаємо, днями США ввели санкції відносно нардепа від "Слуги народу" Дубинського, а також кількох осіб з оточення парламентарія Андрія Деркача. У Мінфіні США заявили, що ці люди "є частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу" і намагалися вплинути на президентські вибори в Штатах.

Зеленський і Офіс президента відмовилися будь-яким чином реагувати на цю ситуацію. Радник глави ОПУ Михайло Подоляк в коментарі для "Радіо Свобода" заявив, що реагувати на санкції повинен не президент, а, наприклад, керівництво фракції.

"Дубинський - депутат. І первинна реакція це прерогатива депутатського корпусу і насамперед фракції "Слуга народу". Саме так правильно", - сказав Подоляк.

Береза ​​вважає, що Зеленський опинився "між молотом і ковадлом".

"Це дуже мило і кумедно, як Офіс президента намагається відсторонитися від озвучування позиції і від прийняття рішення по ситуації з санкціями по Дубинському. Але у Зеленського не вийде проскочити між крапельок. У США дуже уважно стежать за цією ситуацією. І пропетляти, Володимиру Олександровичу, не вдасться. Навіть якщо його у цьому переконують всім офісом і Кварталом. Це не серіал, а життя.
Не відреагує Зеленський і це конфлікт зі старту з новим президентом США, відреагує - і це жорсткий конфлікт Коломойським, з можливим виходом натовпу мажоритарників зі "слуг". Адже Дубинський - це публічний представник групи Коломойського в ВР. І атака проти Дубинського буде розцінюватися Коломойським, як атака і проти нього. Як би Зеленський на тлі всього цього не увійшов в депресію. Надовго"
, - пише Береза ​​в Фейсбуці.

Екс-нардеп заявив, що реагувати Зеленському на санкції проти Дубинського доведеться, або на Зеленського зреагує адміністрація США. А це, за словами Берези, буде дуже боляче - і не тільки президенту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк