18.01.2021, 20:11

Порошенко засудив арешт Навального і закликав посилити санкції проти Росії

Марина Началова | Всі новини автора
порошенко

П'ятий президент України Петро Порошенко засудив арешт у Росії опозиційного політика Олексія Навального.

Порошенко наголосив, що ця подія не залишиться без відповіді, і закликав посилити санкції проти Росії, зокрема позбавити її права голосу в ПАРЄ, передає Час Пік.

У заяві, опублікованій в Фейсбуці, Порошенко зазначив, що арешт Навального злочинним путінським режимом - це черговий небезпечний виклик для всього демократичного світу.

"Москва давно перейшла всі «червоні лінії», за що й отримала і продовжує отримувати виправдане покарання. Свобода слова та зібрань, права людини, свобода діяльності опозиції для Кремля - реальна загроза стійкості режиму. У ці дні солідарного засудження чергового злочину російської влади переконаний, що без відповіді він не залишиться. Якщо Кремль продовжує не чути законних закликів, маємо йому допомогти додатковими санкційними обмеженнями, починаючи з позбавлення права голосу в ПАРЄ", - заявив Порошенко.

Він підтримав вимоги світової спільноти негайно звільнити російського опозиціонера.

"Незважаючи на те, що наші підходи з Навальним щодо питання Криму є діаметрально протилежними, приєднуюся до вимог світу щодо поваги до демократичних цінностей і його негайного звільнення, як і сотень політв'язнів і заручників Кремля, в тому числі українських громадян. Зустрічати його повернення на батьківщину нормальна влада мала б не загрозою тюрми, а перспективою проведення всеохоплюючого і достовірного розслідування спроби його отруєння. Однак, це точно не про кремлівський режим, який в черговий раз розписується у власній слабкості і лицемірстві", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, вчора Навальний повернувся з Німеччини до Росії, де одразу був затриманий. Сьогодні його відправили під арешт на 30 діб.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк