05.02.2021, 21:36

Зеленський записав нове відеозвернення і розповів, чому ввів у дію рішення РНБО

зеленский

5 лютого президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення російською мовою, в якому пояснив своє рішення щодо припинення роботи трьох телеканалів - NewsOne, ZIK та "112 Україна".

Відповідне відео розміщене на Facebook-сторінці ОП, передає Час Пік.

Зеленський нагадав, що Росія анексувала Крим, а частина території України окупована. Тому будь-які відносини з агресором - те, з чим він має намір боротися.

"Це були вагомі, залізобетонні причини (для блокування телеканалів - ред.). 20 травня 2019 року я дав присягу народу України, я присягнувся захищати суверенітет нашої держави, незалежність і безпеку нашої країни. І якщо хтось забув, Росія анексувала у нас Крим, і частина нашої території сьогодні окупована. Впевнений, тимчасово. І всі ті, для кого бізнес з цими територіями є нормою, для кого підтримувати зв'язки з незаконними формуваннями і псевдоструктурами на цих територіях є нормою, всі вони становлять загрозу Україні, в нашій країні, а значить, країна буде з ними боротися", - зазначив Зеленський.

Зеленський зазначив, що проти подібних загроз, спрямованих проти України, і направлене його рішення.

"Саме це головна причина припинення мовлення - і єдина, а не якась критика мене як президента. Давайте чесно - сьогодні влада отримує від усіх каналів: і від приватних і від державних, але далеко не всі канали потрапляють під санкції від влади", - розповів він.

Глава держави вважає, що рішення про припинення роботи телеканалів законне. Крім того, його підтримали США, Євросоюз та країни "Великої сімки", які розуміють різницю між цензурою і захистом національних інтересів.

"Днями один депутат з анекдотичним прізвищем і неабияким багатомільйонним статком заявив, що в Україні почалася "епоха зеленого фашизму". Знаєте, братів мого діда Семена разом з їхніми родинами вбили нацисти. А дід мій був в цей час на фронті - він пройшов всю війну і повернувся переможцем... Я міг би вам відповісти тим же і зачепити за живе, але не стану. Рішення РНБО - законне, виправдане і, головне, воно справедливе. А ще підтримано США, Євросоюзом, країнами "Великої сімки". Вони чітко бачать різницю між цензурою і захистом національних інтересів", - підсумував Зеленський.

Читайте також: У глибокому піке: чи зміг би Зеленський стати президентом сьогодні - результати опитування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: