14.02.2021, 16:09

Місія МВФ завершила роботу в Україні безрезультатно

Марина Началова | Всі новини автора
миссия мвф

Місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні, проте рішення про перегляд програми stand by і продовження виділення траншів так і не було прийнято.

У прес-релізі МВФ йдеться, що для перегляду програми Україна повинна продемонструвати більший прогрес в реформах, передає Час Пік.

З 21 по 23 грудня і з 11 січня по 12 лютого фахівці МВФ обговорювали з представниками української влади прогрес у впровадженні заходів і реформ, які є частиною підтриманої угодою stand by програми дій влади.

Зокрема, обговорювалося посилення управління Нацбанком України, поліпшення законодавчої і регулятивної підстави банківського нагляду і фінансового оздоровлення, а також заходи, спрямовані на зниження фіскального дефіциту в середньостроковій перспективі. Також обговорювалися заходи в законодавчих ініціативах щодо відновлення і посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, обговорювали також заходи в секторі енергетики.

Нагадаємо, в червні 2020 року МВФ схвалив кредитну програму для України і виділив перший транш на 2,1 млрд доларів, щоб допомогти нашій країні впоратися з наслідками пандемії. Однак подальші транші були заморожені через повільні реформ в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: