18.02.2021, 16:40

Розстріл Майдану: у ДБР відзвітували, як триває розслідування

гбр

Слідчі Державного бюро розслідувань у справах Майдану визначили коло осіб, які можуть бути причетні до вбивств учасників Революції Гідності.

Про це заявив заступник начальника управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський на прес-конференції в четвер, 18 лютого, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Ми визначили для себе коло осіб, які можуть бути причетні до цих вбивств. Раніше це коло було невідоме, як невідома відстань здійснення пострілів, тому відбувалися певні спекуляції в ЗМІ, що нібито активісти вбили своїх же побратимів. Ми цю інформацію слідчим шляхом виключили і звузили коло осіб, які можуть бути причетні до цього. А фактично, хтось і причетний", - повідомив Яблонський.

При цьому він зазначив, що говорити про підозрюваних поки рано, оскільки немає доказів. Однак слідчі не сумніваються у винуватості правоохоронців.

"Ми встановили навіть точну кількість патронів, з яких могли вбити, конкретну зброю, з якої могли бути здійснені (постріли - ред.), І над цим працюємо. На жаль, відеоматеріал не дозволяє встановити цих вбивць. Слідів на зброї і на кулях також немає, тому що кулі, які використовувалися, були для зупинки транспортних засобів і не залишають індивідуальних слідів від конкретної зброї. Тому прив'язати її до конкретної особи дуже складно", - розповів Яблонський.

Крім того, незабаром до суду будуть направлені справи щодо організаторів і виконавців злочинів на Майдані, які приховують в Росії.

"До суду направляються справи за спеціальною, заочною процедурою. Ми почали в цих справах активну роботу. У нас 88 підозрюваних у справах Майдану, які перебувають у розшуку. Зараз ми отримуємо дозволи суду на обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою через відсутність підозрюваних і надалі дозвіл на заочне спеціальне розслідування. Якщо і далі робота буде продовжуватися в цьому напрямку, то ми найближчим часом завершимо і направимо до суду всіх організаторів і виконавців, які ухиляються від слідства і суду і знаходяться в Росії", - додав Яблонський.

Нагадаємо, що 10 січня 2020 року ДБР почало розслідування у справі Майдану.

Читайте також: Верховна Рада призначила нового суддю Конституційного суду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: