22.02.2021, 21:02

Віце-прем'єр України Уруський з'явився поряд з Кадировим, і це стало причиною великого скандалу: деталі

Марина Началова | Всі новини автора
уруский кадыров

Багато галасу в інформаційному просторі наробили фотографії з міжнародної виставки зброї IDEX-2021 в Абу-Дабі (ОАЕ). На знімках віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський йде поруч з главою Чечні Рамзаном Кадировим.

На світлини, розміщені в ЗМІ, відреагував прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

"Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення", - написав Шмигаль у Фейсбуці, приклавши "скандальне" фото.

Власне, з поясненням Уруський не забарився. На своїй сторінці в Фейсбуці він написав, що на знімках була зображена церемонія відкриття виставки, під час якої він випадково опинився поруч з Кадировим.

"Розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає Протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно якої, особисті гості Правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку", - зазначив віце-прем'єр, додавши, що не мав і не збирається мати ніяких контактів з главою російської делегації Кадировим.

"Українська делегація звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому. Також не вважаю можливим «шарахатися» від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони", - заявив Уруський.

Кадиров також прокоментував ситуацію в мережі, заявивши, що не знав, хто знаходиться поруч з ним, і що "галас висмоктаний з пальця і не вартий виїденого яйця".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: