20.03.2021, 22:48

Геращенко прокоментував акцію протесту під Офісом президента

акция

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував акцію протесту на підтримку Сергія Стерненка, яка пройшла сьогодні, 20 березня, під Офісом президента.

В ефірі "Радіо Свобода" він заявив, що всі причетні до заворушень понесуть покарання, передає Час Пік.

За словами Геращенка, є люди, які просто "замовили" провокації.

"Замовники цієї провокації мріють, щоб вийшла поліція і пролилася кров. Після цього президента звинуватять у тому, що він використовує силу на мирних мітингах", - заявив він.

Заступник голови МВС запевнив, що поліція не піде на поводу у провокаторів.

"Ми не будемо йти на шляху до провокацій. У нас достатньо сил для того, щоб захистити громадський порядок, щоб все залагодити", - додав він.

Однак відповісти порушникам порядку все ж доведеться.

"Більшість мітингувальників - це чесні вільні люди, які прийшли і спокійно поводяться. Однак є кілька десятків людей, які зафіксовані на відео з різних ракурсів. І вони будуть нести відповідальність за хуліганські дії, псування державного майна, за розбиття скла", - підкреслив Геращенко.

У Facebook він також зазначив, що дії керівників поліції стали перешкодою для "кровопролиття перед камерами".

"Повірте, не було жодних проблем оточити будівлю ОП сотням правоохоронців, які чекали поруч, і не дати наробити всю ту шкоду стінам, вікнам і табличкам. Але тоді б замовники провокації досягли своєї мети - кровопролиття на відеокамеру з подальшими закликами до повалення законно обраної влади", - написав Геращенко.

Читайте також: Під Офісом президента проходить акція на підтримку Стерненка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк