18.04.2021, 18:07

Україна візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах: буде обговорюватися агресія РФ

Марина Началова | Всі новини автора
ес

19 квітня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на запрошення високого представника ЄС Жозепа Борреля візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.

Про це повідомила прес-служба МЗС України, передає Час Пік.

На порядку денному засідання Ради ЄС у закордонних справах за участю керівника дипломатії Європейського Союзу та міністрів закордонних справ усіх 27-ми держав-членів перебуватиме питання загострення безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та довкола кордонів нашої держави, спричиненої деструктивними та агресивними діями Російської Федерації.

Дмитро Кулеба поінформує колег з Європейського Союзу про актуальну безпекову ситуацію, запропонує низку практичних кроків задля зміцнення дієвої підтримки України з боку ЄС.

Рада ЄС у закордонних справах є найвищим органом Євросоюзу, що ухвалює спільні практичні рішення та формує об’єднану позицію держав-членів із зовнішньополітичних і безпекових питань.

Читайте ще: Чехія звинуватила Росію у підриві військових складів: з країни висилають дипломатів РФ, оголошені в розшук солсберійські отруювачі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: