18.04.2021, 18:32

Макрон закликав міжнародну спільноту провести "чітку червону лінію" з Росією

Марина Началова | Всі новини автора
макрон

За словами президента Франції Еммануеля Макрона, міжнародна спільнота повинна провести "чітку червону лінію" з Росією, в тому числі ввести санкції після будь-якої "неприйнятної поведінки" президента РФ Володимира Путіна.

Однак одних санкцій недостатньо, зазначив Макрон в ефірі програми "Face The Nation" на американському телеканалі CBS, передає Час Пік.

Макрон сказав, що він повністю розділяє бажання президента США Джо Байдена почати діалог з Росією.

"Я вважаю, що санкцій недостатньо самих по собі, але санкції є частиною пакета. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, але для конструктивного та ефективного діалогу вам потрібен авторитет", - заявив президент Франції.

Макрон також поділяє думку Байдена про неприпустимий рівень напруженості на кордоні Росії з Україною, біля якого зосереджено понад 30 000 російських військових.

"Я думаю, що ми повинні визначити чіткі червоні лінії з Росією", - сказав Макрон. Він визнав, що міжнародне співтовариство дотримується того, що він назвав "наївним підходом" до Росії.

"Я думаю, що те, що сталося кілька років тому, коли на Україну було скоєно напад, це не провал дипломатії, це відмова нашого колективного авторитету по відношенню до Росії", - зазначив Макрон.

Також він заявив, що міжнародне співтовариство виявилося нездатним провести "червоні лінії" щодо застосування хімічної зброї сирійським диктатором Башаром Асадом в 2013 році. Ця бездіяльність, на думку Макрона, додала сміливості Путіну.

Читайте ще: Боєприпаси, в підриві яких Чехія підозрює Росію, могли призначатися Україні - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк