04.05.2021, 22:29

Блінкен і Боррель на переговорах в Лондоні обговорили російську агресію по відношенню до України

Марина Началова | Всі новини автора

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель і державний секретар США Ентоні Блінкен провели переговори в рамках саміту міністрів закордонних справ G7 в Лондоні.

На зустрічі обговорювалися ряд викликів у сфері зовнішньої політики і безпеки, ]]>повідомила ]]>прес-служба Європейської служби зовнішніх зв'язків, передає Час Пік.

Блінкен і Боррель обговорили розвиток у переговорах з приводу Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) - ядерної угоди з Іраном - з огляду на можливе повернення Сполучених Штатів в СВПД і способів забезпечити повне та ефективне виконання СВПД.

Вони також обговорили відносини з Росією в світлі недавнього нарощування російської військової потужності в незаконно анексованому Криму та на кордоні з Україною, здоров'я Олексія Навального, а також дії Росії проти держав-членів ЄС і санкції проти громадян ЄС.

Крім того, Блінкен і Боррель обговорювали ситуацію в Афганістані в світлі недавніх політичних рішень США, відносини з Китаєм і зростаючу нестабільність у Колумбії.

Нагадаємо, в найближчі дні Блінкен збирається відвідати Україну. Разом з ним приїде його заступник з політичних питань Вікторія Нуланд.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк