17.05.2021, 16:39

"Підкилимні ігри": Степанов прокоментував свою можливу відставку

Марина Началова | Всі новини автора
степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого збираються відправити у відставку, вперше дав коментар з цього приводу.

У своєму відеозверненні Степанов сказав, що не писав жодних заяв про звільнення, тому що несе відповідальність перед людьми. За його словами, депутати, усвідомлюючи всю міру своєї відповідальності, мають приймати рішення.

"Між мною і колегами інколи виникали суперечки. Оскільки я завжди твердо стояв на позиціях, що здоров’я нації не можна ставити в залежність від будь-яких інших проектів. Поки підкилимні ігри стосувались мене особисто, я не зважав. Однак події останніх днів змушують мене висловити свою позицію відверто та відкрито. Закривати очі на те, як руками політичних сил з низьким рейтингом знищується політична система і лікарів знову намагаються загнати в стійло я не буду", - заявив Степанов.

Він заявив, що боровся за високі зарплати та соціальні гарантії медикам, і це йшло в розріз з ідеологією "лікаря-кріпака", що перебуває у повній залежності від медичних бюрократів.

"Моя формула якісного медичного забезпечення, в якій за українцями ходить здоров'я, а не гроші, не відповідала їх уявленню марнотратства, а моє рішення лікувати українців в Україні - їх звичці до самозбагачення і паразитування", - сказав Степанов.

Раніше стало відомо, що Степанова може замінити на посаді голови МОЗ його заступник, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: