30.05.2021, 11:51

Помер Надзвичайний і Повноважний Посол України в Таїланді

Андрей Бешта

На 45-му році життя помер Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Бешта. У МЗС України висловили глибокі співчуття родині та близьким померлого.

У МЗС поінформували, що посол помер 30 травня на 45-му році життя, повідомляє Час Пік.

"Міністерство закордонних справ України з глибоким сумом сповіщає, що 30 травня на 45-му році життя відійшов у вічність Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Петрович Бешта...

Міністерство закордонних справ України висловлює глибокі співчуття родині та близьким померлого у зв’язку з цією непоправною втратою. 

Світла пам'ять про Андрія Бешту завжди житиме в наших серцях", - йдеться у повідомленні МЗС.

За даними МЗС, Андрій Бешта з листопада 2015 року обіймав посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Таїланді, а з 2017 року був також послом України в Лаосі та М'янмі за сумісництвом.

"Андрій Бешта розпочав роботу в МЗС України в 1998 році після закінчення факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював у сфері багатосторонніх відносин в центральному апараті МЗС, направлявся в закордонні відрядження до Постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку та Посольства України в Таїланді, був членом української делегації для участі в роботі 67-70-ї сесій Генеральної Асамблеї ООН", - повідомили в МЗС.

Про причини смерті не повідомляється. 

Свої співчуття у зв'язку з непоправною втратою висловив і президент України Володимир Зеленський.

"Жахлива новина. Вночі обірвалося життя Посла України в Таїланді Андрія Бешти. Він був доброзичливою людиною та високопрофесійним дипломатом, який віддано служив інтересам нашої держави. Висловлюю щирі співчуття його родині та близьким", - написав Зеленський у Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк